Prima pagină  »  Ştiri  »  Sfaturi de intretinere a automobilelor Toyota de la Centrul Toyota Chisinau
28 IANUARIE 2010, 10:28
2,648
0
Sfaturi de intretinere a automobilelor Toyota de la Centrul Toyota Chisinau “Continent”
De Centrul Toyota Chisinau “Continent”
1
Iarna din acest an a venit cu temperaturi foarte joase, iar in fiecare zi gerul de afara devine o incercare pentru automobilele noastre. Cat de moderne nu ar fi automobilele, acestea trebuie pregatite pentru temperaturile joase.

Functionarea la temperaturi joase a automobilului Dvs va suprasolicita inevitabil anumite componente sensibile. In primul rand vorbim de sistemul de curatare a parbrizului. Aici trebuie sa turnati doar solutie speciala de curatare, iar cum afara nu se asteapta o incalzire rapida a aerului – aveti grija ca rezervorul sa fie plin.

La fel nu uitati sa controlati si nivelul solutiei anti-freeze din sistemul de racire a propulsorului. Anume de la acesta va depinde daca propulsorul va lucra in regim normal, sau daca va simti temperaturile joase. Oricare neconcordanta gandita de inginerii Toyota si parametrii reali de functionare a propuslorului va influenta negativ la durata de viata a propulsorului.

Va recomandam sa controlati si sistemul de pornire a propulsorului, deoarece la temperaturi foarte scazute automobilul pur si simplu poate sa nu porneasca, iar acest fenomen nu este o raritate pentru zona climaterica in care ne aflam. In primul rand trebuie sa controlam si sa incarcam daca este nevoie acumulatorul, iar in cazul in care acesta a trecut peste perioada de exploatare trebuie sa-l schimbam cu unul nou. Apoi trebuie sa controlam si bujiile, iar daca situatia o cere, acestea trebuie schimbate cu un set nou.

Posesorii de automobile diesel ii atentionam ca la astfel de temperaturi automobilul trebuie alimentat doar cu motorina pentru iarna, iar in legatura cu acest fapt, este necesar de a fi controlat si filtrul de combustibil.

O atentie sporita trebuie sa acordam si curelelor. In timpul temperaturilor scazute, cauciucul din care sunt confectionate acestea, isi schimba proprietatile si devine mai fragil, mai putin elastic. In asa mod, trebuie sa verificam cu atentie starea curelelor, iar daca este nevoie, sa le schimbam cu un set nou.

Din aceeasi cauza – micsorarea proprietatilor elastice in ger – trebuie sa aplicam silicon pe toate materialele din cauciuc, pentru ca acestea sa nu inghete, si ca prin urmare, sa nu se rupa.

Insa cel mai important lucru este sa echipam automobilul cu anvelope de iarna.

Pentru a apara caroseria de efectele negative ale materialelor presurate pe trasee (nisip, sare) recomandam sa prelucrati suprafata acesteia in centre specializate cu substante protectoare.

Astfel, pentru un control riguros si pregatirea automobilului pentru exploatrea acestuia pe temperaturi reduse, va invitam sa vizitati service Centrul Toyota Chisinau “Continent”, pentru ai acorda cea mai buna deservire tehnica automobilului Dvs Toyota sau Lexus. Aici se include testarea suspensiei, si a sistemului de franare. Tot aici pot fi controlate cu ajutorul utilajelor specializate sistemele de livrare a energiei electrice, cat si starea acumulatorului, si a bujiilor.

Vor fi controlate nivelele lichidelor tehnice, va fi controlata lipsa scurgerilor si stare ermetica a tuturor sistemelor hidraulice, cat si a curelelor.

Efectuati un control profilactic al automobilului Dvs si primiti o garantie de 100 % ca propriul vehicul nu va va dezamagi in orice temperatura!

Va asteptam in showroom-ul Toyota situat pe viaductul “Centru-Botanica”.

Dealer Oficial Toyota in Republica Moldova:
Centrul Toyota Chisinau "Continent"
Showroom Toyota: str. Arborilor, 17/1, Chisinau
Telefon: 791-477, 791-466, 791-455
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!