Prima pagină  »  Ştiri  »  V-ati intrebat vreodata cat costa intretinerea unui Bugatti Veyron?!
22 IANUARIE 2010, 10:10
3,287
0
V-ati intrebat vreodata cat costa intretinerea unui Bugatti Veyron?!
De Constantin Mihalachi
0
Cred ca Bugatti Veyron nu mai necesita nici o prezentare, sunt sigur ca toti din noi stim ca acesta este unul din cele mai rapide automobile de serie de pe planeta, dar si unul din cele mai costisitoare de altfel, pretul de start pentru un singur exemplar situandu-se peste suma fabuloasa de 1 mln de Euro! Insa cum sta situatia dupa ce detii o astfel de bijuterie in garaj? Anume la aceasta intrebare vom incerca sa raspundem in acest material…

Doar obisnuita revizie tehnica a unui Bugatti Veyron este un adevarat cosmar pentru unii milionarii aflati in profunda criza economica. An de an, acestia sunt nevoiti sa achite pentru o revizie tehnica costul unui Volkswagen Polo cu un nivel bun de dotari – 14.700 Euro, sau a unui Volkswagen Golf cu o echipare ceva mai simpla. Insa “durerea” e si mai mare atunci cand ne gandim ca deservirea anuala a unui Ferrari Enzo, un bolid la fel extrem de rapid si performant, costa doar 1.920 Euro!

Un alt motiv de “bucurie” sunt jantele… Acestea necesita o inspectie amanuntita de tehnicienii Bugatti la fiecare 4 schimbari de anvelope. In cazul in care o janta da dovada de un defect, iarasi sunt necesare mari eforturi finaciare – fiecare janta costa “doar” 8.000 euro, in timp ce costul setului format din 4 anvelope se ridica la fabuloasa suma de 26.800 Euro.

Insa chiar si asa, pneurile ultra performante pot exploda daca automobilul va rula cu viteza maxima de 407 km/h mai mult de 15 minute, doar ca conducatorul nu are de ce sa-si faca griji mari din acest punct de vedere, deoarece Veyron are talentul de a epuiza un rezervor de combustibil plin de 100 l in aproximativ 12 minute, cu conditia ca se ruleaza constant cu 407 km/h, sau ceea ce ar insemna ca bolidul parcurge distanta unui teren de fotbal intr-o secunda!

Fara nici un dubiu Bugatti Veyron este unul din cele mai fantastice automobile din lume, insa chiar si asa, dupa asa sume fabuloase necesare pentru intretinere, presupun ca toti cei care spuneau pana acum ca ar accepta un Bugatti Veyron in dar, au motive de a se mai gandi inca odata. Pana si campionul mondial de Formula 1 din anul 2009, britanicul Jenson Button, si-a scos Veyron-ul la vanzare, sa fi fost oare costurile?!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!