Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW X5 facelift (Primele poze oficiale Video)
8 FEBRUARIE 2010, 12:02
1,961
0
BMW X5 facelift (Primele poze oficiale Video)
De Constantin Mihalachi
0
Fiind deja la a doua generatie, primul SAV (Sport Activity Vehicle) bavarez - BMW X5, a ajuns iar pe mana inginerilor si a echipei de design BMW, care au avut grija sa-i aplice un facelift renumitului tot teren. La prima impresie ve-ti crede ca vedeti in poze versiunea de pana la facelift, insa acest lucru nu este chiar asa, si credeti-ma pe cuvand ca nu aveti de ce sa va suparati pe bavarezi, schimbarile aplicate lui BMW X5 tin mai mult de alta natura.

Lansat pentru prima data in anul 1999, prima generatie BMW X5 a cunoscut un mare succes la public in primul rand datorita aptitudinilor dinamice, si deja pe plan secundar datorita celor off-road, calitate pe care producatorul nu prea a pus accentul de altfel. In noiembrie 2006, BMW a lansat actuala generatie X5, una care se deosebea prin dimensiuni ceva mai mari, propulsoare dinamice, si tehnologii de ultima generatie, insa iata ca la putin peste 3 ani de la lansare, BMW X5 a suferit un facelift.

Dupa cum spuneam ceva mai sus, modificarile operate de BMW noului X5 tin mai mult de o alta natura, si nu neaparat de aspectul fizic cum ne-am fi asteptat. Ei bine nu chiar in totalitate, la exterior vedem totusi un bumper fata restilizat, cu proiectoare de ceata ce au urcat putin mai sus aproape de blocurile optice. Un alt element nou pentru exterior, este disparitia aproximativ in totalitate a elementelor din plastic de culoare neagra, acum exteriorul fiind dominat de o singura nuanta. LED-urile sunt si ele noi, fiind disponibile atat pentru farurile fata, cat si pentru cele spate.



Daca este sa vorbim de schimbarile propriu zise, fanii modelului se vor bucura sa afle ca pentru noul X5, BMW a pus la dispozitie o gama de propusloare formate din noi versiuni, unele din ele regasite si pe ultima generatie a modelului 7 Series. Mai exact aici vorbim de o gama de motoare formata din 4 propulsoare, 2 pe benzina, si doua diesel, disponibile pe versiunile BMW X5 xDrive50i, X5 xDrive35i, X5 xDrive 40d si X5 xDrive30d.

BMW X5 xDrive50i

Preluat de pe BMW 7 Series, propulsorul V8 de 4.4 litri TwinPower Turbo de pe versiunea xDrive50i, vine sa inlocuiasca fostul propulsor de 4.8 litri natural aspirat, care era oferit pentru versiunea xDrive48i. In asa mod, topul de gama xDrive50i dizvolta acum si mai multa putere, mai exact 407 cai-putere si 600 Nm, datorita carora X5 reuseste o acceleratie de 5.5 secunde pana la 100 km/h, viteza maxima fiind limitata la 250 km/h. Consumul mediu de combustibil este de 12.5 litri.

BMW X5 xDrive35i

Regasit in trecut si pe modelul BMW 335ix, propulsorul cu 6 cilindri in linie de 3.0 litri TwinPower Turbo, diponibil pentru versiunea X5 xDrive35i, dizvolta 306 cai-putere si un cuplu maxim de 400 Nm. Doar 6.8 secunde ii sunt necesare acestuia de a atinge 100 km/h, pe cand viteza maxima este 235 km/h. Consumul mediu de combustibil este de 10.1 l/100km.

BMW X5 xDrive40d

Fiind si el preluat de pe BMW 7 Series, propulsorul diesel cu 6 cilindri in linie de 3.0 litri TwinPower Turbo, este cel mai puternic dintre diesel-uri, generand 306 cai-putere si cuplu maxim de 600 Nm. Posibilitatile noului propulsor sunt cu adevarat uimitoare, 0-100 km/h in doar 6.6 secunde, viteza maxima fiind de 236 km/h. Mai interesant este consumul mediu de combustibil situat la un nivel mai mult decat agreabil, doar 7.5 l/100km.

BMW X5 xDrive30d

Singurul propulsor regasit si pe modelul de pana la facelift, motorul turbo aspirat cu 6 cilindri in linie si o capacitate cilindrica de 3.0 litri, a crescut in putere cu 10 cai si 20 Nm, oferind un total de 245 cai-putere si 540 Nm. Cel mai “slab” propulsor de pe noul X5 accelereaza pana la 100 km/h in 7.6 secunde (anterior 8.1 secunde), iar viteza maxima este 222 km/h (fata de 216 km/h). Consumul mediu de motorina a scazut astfel un pic, de la 8.2 l/100 km la 7.4 litri.

Partea si mai buna a lucrurilor este ca toate propulsoarele de pe noul X5 vor fi cuplate standart la noua cutie automata cu 8 rapoarte, producatorul renuntand la precendenta cutie automata cu 6 trepte.

Interiorul nu aduce careva noutati, acesta ramand la fel de confortabil si bogat in dotari ca si pe versiunea anterioara.

Noul BMW X5 urmeaza sa fie lansat la 2 Martie in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in timp ce vanzarile acestuia in Republica Moldova vor incepe in vara lui 2010.
 
GALERIE FOTO (42 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!