Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala: Audi A1 – Primele poze oficiale Video!
10 FEBRUARIE 2010, 11:19
1,215
0
Premiera mondiala: Audi A1 – Primele poze oficiale Video!
De Constantin Mihalachi
0
Producatorul din Ingolstadt face publice astazi primele informatii oficiale cu cel mai mic model din gama Audi, noul A1! Urmand sa fie prezentat online la 12 Februarie, noul Audi A1 va putea fi vazut pe viu pentru prima data la Salonul Auto de la Geneva in mai putin de o luna. Fiind cel mai mic Audi dupa dimensiuni, si cel mai ieftin model din gama, noul A1 tinteste ca public clientii tineri, ce isi doresc un vehicul de clasa premium, insa care sa dispuna de dimensiunile unei masini din segmentul sub compactelor.

Cu o lungime de 3.95 metri, Audi A1 se pare ca va concura cu copilul “adoptiv” al rivalilor din Munchen – Mini, cel care facea regula in aceasta clasa de ceva vreme cu ajutorul modelelor Mini Cooper si Mini One. Spre deosebire de concurenta, care mizeaza pe alura retro al marcii britanice Mini, Audi a pus accentul pe un design modern, unul care continua intocmai stilul actual al marcii, demonstrand o grila fata impozanta cuprinsa de farurile cu lumini de zi LED ce subliniaza conturul blocurilor optice. Per total, Audi A1 afiseaza un look agresiv, care este si mai vizibil in cazul in care se opteaza pentru pachetul exterior S-Line ce adauga si mai multe elemente dinamice, printre care si spoiler-ul spate.



Interiorul poate adaposti pana la patru persoane, care vor fi placut surprinse sa regaseasca multitudinea de optiuni pe care le ofera producatorul pentru A1, desigur in cazul in care clientii opteaza pentru acestea. Anume aceste dotari denota faptul ca Audi A1 tine de clasa premium, printre ele fiind regasit plafonul panoramic, sistemul keyless entry&go, sistemul de iluminare la interior cu LED-uri, oglinzile retrovizoare cu sistem de incalzire si sistem de pliere, cruise control, scaune cu sistem de incalzire, climat control automat, scaunele tapitate cu piele, si multe alte echipamente ce nu pot fi gasite pe lista de optiuni ale altor modele din aceeasi clasa.

Dupa cum spuneam ceva mai sus, Audi A1 opteaza pentru publicul tanar, iar in asa mod nu s-a putut uita de sistemele audio high-tech. Buna dispozitie va fi intretinuta de sistemul audio Bose cu o putere de iesire de 465 Watt, si care ofera posibilitatea de a fi ascultate discuri MP3, sau conectaterea propriilor playere MP3 sau IPod.



O premiera pentru aceasta clasa este sistemul MMI care este format din 4 componente primare - hard drive cu o capacitate de 60 GB, radiou, terminal de control, si display color retractabil de 6.5 inch care permite ca hartile de navigare sa fie redate in format 3D. Insa posibilitatile acestui sistem nu se opresc aici… Hard drive-ul ofera un spatiu de 20 GB pentru stocarea pieselor preferate, mai fiind pusa la dispozitie si o interfata Bluetooth, si posibilitate de a reda discurile DVD.

Cand este vorba de siguranta, Audi nu se gandeste doua ori si doteaza modelele sale cu cele mai noi tehnologii din domeniu, aici este si cazul noului A1 care este echipat standart cu 2 airbag-uri frontale, airbag-uri laterale, si de tip cortina. Cenuturile de siguranta sunt dotate cu limitatoare de forta, iar in cazul accidentelor spate, pasagerii vor fi protejati de tetierele de ultima generatie.

Cat priveste gama propulsoarelor, la inceput, Audi ofera un total de 4 unitati, 2 pe benzina TFSI – 1.2 TFSI si 1.4 TFSI, cat si 2 diesel TDI – ambele 1.6 TDI, unde toate propulsoarele se bucura de un nivel inalt de eficienta, asa cum ii sta de altfel bine unui model compact.

Propulsorul 1.2 TFSI genereaza 86 cai-putere si 160 Nm. Fiind cuplat la cutia manuala cu 5 rapoarte, propulsorul turbo aspirat cu 4 cilindri atinge 100 km/h in 12.1 secunde, iar viteza maxima este 179 km/h. Consumul mediu este doar 5.1 litri/100km, in timp ce emisiile de CO2 nu trec de 119 g/km.

Cel mai puternic propulsor pe benzina este 1.4 TFSI ce ofera 122 cai-putere si un cuplu maxim de 200 Nm. Cuplat la cutia cu 7 rapoarte S tronic, versiunea 1.4 TFSI accelereaza pana la 100 km/h in 9.1 secunde (9.2 secunde in cazul cutiei manuale cu 6 rapoarte), in timp ce consumul mediu variaza in dependenta de transmisie intre 5.1 si 5.4 l/100km.



Diesel-urile, ambele 1.6 TDI, sunt disponibile in doua versiuni… Cea mai puternica livreaza 105 cai-putere si 250 Nm, iar cuplata la cutia manuala cu 5 rapoarte aceasta accelereaza in 10.8 secunde, cu posibilitatea de a atinge o viteza maxima de 187 km/h. Cel mai important este consumul, in mediu, Audi A1 1.6 TDI 105 hp consuma doar 3.9 l/100km!

A doua versiune genereaza 90 cai-putere si 230 Nm intre 1.500-2.500 rpm. Cuplat la cutia manuala cu 5 rapoarte aceasta atinge 100 km/h in 12.2 secunde, cu posibilitatea de a atinge intr-un final 179 km/h. Consumul de combustibil este si mai uimitor – 3.8 l/100km, ceea ce corespunde unui volum de emisii CO2 in masura de doar 99 g/km.

Toate propulsoarele sunt echipate cu sistem Start&Stop, cat si cu sistem de recuperare a energiei cinetice, care ulterior este transformata in electricitate si stocata in acumulator. In asa mod, la accelerare energia obtinuta este utilizata pentru a alimenta sistemul electric central, astfel reducand din sarcina generatorului.

Audi A1 urmeaza sa fie prezentat online la 12 Februarie, in timp ce prezentarea live propriu zisa va avea loc la Salonul Auto de la Geneva. Vanzarile noului model in Europa vor incepe in vara acestui an, iar pretul de pornire va fi de 16.000 Euro.
 
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!