Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala: Conceptul BMW Seria 5 ActiveHybrid. Asteptam modelul de serie!
26 FEBRUARIE 2010, 18:17
1,754
0
Premiera mondiala: Conceptul BMW Seria 5 ActiveHybrid. Asteptam modelul de serie! ( Video)
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Dupa ce prezenta in Septembrie 2009 primii reprezentanti sub forma de modele de serie din gama ActiveHybrid – BMW X6 ActiveHybrid si BMW Seria 7 ActiveHybrid, bavarezii anunta ca urmeaza sa prezinte in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva conceptul ActiveHybrid pentru noul Seria 5. La baza noului concept BMW Seria 5 ActiveHybrid se va afla noua generatie BMW Seria 5 care debuteaza la randul sau pentru prima data in public la Geneva.

Chiar daca nu a facut publice toate informatiile tehnice despre prototipul Seria 5 ActiveHybrid, bavarezii anunta ca acesta va fi propulsat de un motor cu 6 cilindri in linie Twin-Turbo (cel mai probabil cu 306 cai-putere) care este cuplat la cutia automata cu 8 viteze, si care va fi asistat de un motor electric ce genereaza 53 cai-putere.

Cum ii sta bine unui hibrid, si Seria 5 ActiveHybrid va beneficia de un sistem Auto Start Stop ce opreste propulsorul in ambuteiaje sau la semafor, cat si cu un sistem de recuperare a fortei cinetice pe care o transforma in energie electrica si o depoziteaza in baterii – Brake Energy Regeneration. Spre deosebire de BMW Seria 7 ActiveHybrid de la care imprumuta unitatea electrica, Seria 5 ActiveHybrid ar avea posibilitatea sa ruleze doar cu ajutorul energiei electrice stocate in baterii, insa din pacate nu cunoastem raza pe care ar putea sa o parcurga.

Luand in consideratie existenta celor doua modele de serie ActiveHybrid BMW X6 si Seria 7 care deja sunt comercializate in Statele Unite, sunt sanse foarte mari ca conceptul Seria 5 ActiveHybrid sa devina un adevarat model de serie spre sfarsitul acestui an, insa acest fapt nu a fost confirmat si de producator. Totusi speram ca acesta sa anunte acest lucru la Geneva, acolo unde de altfel cu siguranta va anunta toate datele tehnice ale noului prototip.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!