Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Nissan Juke
11 FEBRUARIE 2010, 15:42
1,441
0
Premiera Mondiala: Nissan Juke
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Nissan a dezvalui ieri in Paris noul model pe care il va prezenta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva ce are la baza conceptul Qazana prezentat la editia anului 2009 al aceluiasi salon. Numit Nissan Juke, japonezii se arata foarte increzatori in succesul noului model, care este pozitionat pe o treapta mai jos decat Qashqai. Numai ca ar fi o mica problema – felul in care arata Juke!

Cel putin mie, noua creatie Nissan mult prea stranie, si chiar nu inteleg ce au vrut sa obtina design-erii prin combinarea liniilor comune masinilor de curse si a motocicletelor. Aparenta ciudata este mult prea indrazneata, si tot mai des ma gandesc ca noul model nu prea va fi inteles nici de majoritatea publicului, fapt care va influenta si la vanzarile acestuia. Interiorul continua aceleasi tendinte de la exterior si infatiseaza un bord atipic pentru Nissan, dar si o consola centrala acoperita cu elemente din plastic, material ce poate fi regasit si pe panelurile usilor.

Fiind conceput pe baza platformei comune Renault/Nissan B-platform, Nissan Juke este al 4-lea crossover al constructorului japonez dupa Murrano, X-Trail si Qashqai, fiind mai scurt cu 180 mm decat ultimul, si mai mic cu 70 mm decat compactul Nissan Note.

Oferit din start cu o gama formata din 3 propulsoare, clientii lui Nissan Juke pot opta fie pentru diesel-ul 1.5 dCi de 110 cai-putere si 240 Nm, pentru versiunea pe benzina de 1.6 litri ce emite 117 cai-putere, sau pentru topul de gama, benzina de 1.6 litri turbo ce emite 190 cai-putere si 240 Nm, ultimul fiind unul din cele mai puternice propulsoare din clasa.

Noul crossover va fi disponibil atat cu tractiune pe fata, cat si cu tractiune ALL-MODE 4x4, sistem electronic de tractiune integrala elaborat de Nissan, ce are capacitatea de a ajusta cuplul pentru fiecare ax, in asa mod incat sa fie inbunatatita manevrabilitatea in viraje, si redus la minim derapajul.

Detalii despre echipari si preturi Nissan le va face publice la Salonul Auto de la Geneva, acolo unde va fi prezentat in premiera mondiala noul Juke. Vanzarile noului Nissan Juke vor incepe in aceasta vara in Japonia, urmand ca deja in toamna sa fie disponibil si in Europa.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!