Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Noul Porsche Cayenne!!! ( Video)
25 FEBRUARIE 2010, 15:27
2,482
0
Premiera Mondiala: Noul Porsche Cayenne!!! ( Video)
De Constantin Mihalachi
0
Lansat pentru prima data in anul 2002, Porsche Cayenne avea sa devina primul SUV al producatorului din Stuttgart, si in acelasi timp unul din cele mai dinamice SUV-uri produse vreodata. Iata ca la Salonul Auto de la Geneva, Porsche ne va prezenta a doua generatie Cayenne, una care vine cu foarte multe noutati, printre care si o versiune hibrid!

La putin timp dupa ce Volkswagen dezvaluia noul Touareg, Porsche anunta ca este gata pregatit sa aduca la Geneva noua generatie Cayenne, model care imparte aceeasi platforma cu SUV-ul din Wolfsburg. Insa nici macar pentru o secunda nu putem vorbi de doua modele identice…



La fel ca prima generatie, noul Porsche Cayenne da dovada de o infatisare ultra-dinamica, care este foarte mult influentata de tunelul aerodinamic. Spre deosebire de fratele vitreg Touareg, care se axeaza foarte mult si pe latura off-road, si acum Cayenne se simte mai bine pe asfalt, acolo unde poate demonstra toate aptitudinile sale dinamice.

Anume din cauza acestora look-ul noului Cayenne este caracterizat de sportivitate, sugerata de nenumarate ori de grila si prizele de aer imense din bumper-ul fata, difuzorul de aer ce indreapta curentul de aer sub vehicul ca apoi sa-l directioneze in afara prin intermediul unui altui difuzor dar de aceasta data spate, jantele de 19 inch, spoiler-ul spate, si aripile fata/spate mult mai evazate.

Design-ul corespunde in totalitate cu actuala fata a marcii Porsche. Daca este sa vorbim de partea frontala, aici regasim blocuri optice bi-xenon asemanatoare celor de pe Panamera, cu lumini de zi LED pozitionate in partea superioara a prizelor laterale de aer. Spatele este la fel de sugestiv si imediat ne duce cu gandul la performante. Blocurile optice sunt dotate acum cu LED-uri, stilul acestora fiind putin derivat de la acelasi gran turismo Panamera.



Datorita dimensiunilor mai mari in lungime cu 48 mm fata de prima generatie, noul Porsche Cayenne dispune acum si de un ampatament mai mare cu 40 mm. Din acest motiv, pasagerii se vor bucura de foarte mult spatiu si confort. Un alt atu al habitaclului este desigur luxul pe care il ofera pasagerilor sai… De aici nu putea lipsi pielea de calitate inalta, sistemul de climatizare bi-zonal, scaunele frontale reglabile electronic si dotate cu sistem de incalzire, insertiile din lemn, sistemul audio BOSE, sistemul de navigare si multe altele.



Porsche Cayenne S Hybrid

Cat priveste versiunile in care va fi disponibil dupa motorizare noul Porsche Cayenne, aici ne asteapta o surpriza. Pentru prima data, Cayenne va dispune de o motorizare hibrid care este oferita pe versiunea Cayenne S Hybrid, cea care devine prin urmare cea mai eficienta versiune Cayenne ce emite 193 g/km, dar si cel mai eficient Porsche din intreaga gama de modele.



Pentru prima data Porsche ne-a prezentat o versiune hibrid pentru Cayenne la Salonul Auto de la Frankfurt din anul 2005. Atunci producatorul anunta ca pana in 2010 va prezenta variante de serie a acestuia, si iata ca s-a tinut de cuvant. Important este ca acelasi sistem hibrid este oferit si pe noul Volkswagen Touareg.



Sub capota lui Cayenne S Hybrid se va afla un propulsor de 3.3 litri V6 ce va fi asistat de un electro-motor. In momentul cand este necesar efortul ambelor unitati, Cayenne S Hybrid dispune de 380 cai-putere si 580 Nm disponibili la doar 1.000 rpm, si consuma in mediu 8.2 l/100km. Vehiculul poate rula fie pe benzina, fie cu ajutorul electro-motorului la viteze de pana la 60 km/h.



Porsche Cayenne

Versiunea de intrare este ca si la generatia precedenta Porsche Cayenne. Sub capota acestuia se afla propulsorul V6 de 3.6 litri care emite acum 300 cai-putere, dar consuma cu 1/5 mai putin. In combinatie cu transmisia automata cu 8 rapoarte Tiptronic S, Cayenne reuseste sa consume in mediu 9.9 l/100km.



Porsche Cayenne Diesel

Singura versiune pe motorina Cayenne Diesel, dispune de un propulsor de 3.0 litri V6 (cunoscut pe modelele Volkswagen ca 3.0 TDI) ce emite 240 cai-putere si 550 Nm. In noua generatie, aceasta versiune consuma cu pana la 20 % mai putin, in mediu 7.4 l/100km.

Porsche Cayenne S

Sub capota noului Cayenne S se afla propulsorul de 4.8 litri V8 care acum genereaza 400 cai-putere, o crestere de 15 cai fata de versiunea anterioara. Chiar si asa, consumul de combustibil a scazut cu 23 %, in mediu fiind necesari 10.5 l/100km.

Porsche Cayenne Turbo

Versiunea de top este considerata Cayenne Turbo. Propulsorul de 4.8 litri V8 twin-turbo consuma in mediu 11.5 l/100km. La fel o scadere de consum cu 23 % fata de generatia anterioara.



La 2 Martie, atunci cand va fi prezentat noul Cayenne la Geneva, Porsche ne va dezvalui si toate datele tehnice al noului model a carui vanzari urmeaza sa i-a startul la sfarsitul lui Mai 2010. Cat priveste preturile, in Europa acestea se vor situa intre 55.431 Euro pentru versiunea “entry level” Porsche Cayenne, si 115.526 Euro pentru versiunea de top Cayenne Turbo. Admiratorii tehnologiilor hibrid vor fi nevoiti sa se desparta de 78.636 Euro pentru versiunea Cayenne S Hybrid.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!