Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Noul Volkswagen Touareg debuteaza la Geneva
11 FEBRUARIE 2010, 11:57
1,328
0
Premiera Mondiala: Noul Volkswagen Touareg debuteaza la Geneva
De Constantin Mihalachi
1
Februarie este luna premierelor mondiale, care intr-un final se strang toate sub acoperisul Salonului Auto de la Geneva ce va avea loc intre 4-14 Martie 2010 in centrul de expozitii Palexpo. Editia aniversara din acest an ne va bucura cu multe premiere mondiale importante, iar printre acestea va putea fi regasita si noua generatie a SUV-ului din Wolfsbourg – Volkswagen Touareg.

Lansat pentru prima data in anul 2002, Touareg avea sa devina al treilea SUV marca Volkswagen din istorie, dupa VW 181 (1969) si VW 183 (1978), modele care erau practic desprinse de pe campul de lupta si transformate in vehicule civile. Volkswagen Touareg pe de alta parte era promovat la inceputul carierei ca un SUV de clasa premium care poate transporta luxul si confortul si inafara asfaltului, acolo unde se descurca foarte bine de altfel, fiind ajutat de tractiunea integrala 4MOTION. Reactia clientilor nu a intarziat sa apara, prima generatie fiind comercializata in peste 500.000 exemplare, cifra pe care Volkswagen spera sa o imbunatateasca simtitor cu ajutorul noii generatii.

Look-ul noului Touareg a avut ca punct de start generatia precedenta, fiind o interpretare moderna a acestuia. Volkswagen a atras foarte mult atentia la coeficientul aerodinamic, iar in asa mod, la exterior sunt foarte usor vizibile elementele aerodinamice de pe capota si bumper-ul fata ce au scopul de a indrepta curentii de aer in directiile necesare (lateral, sau sub automobil), astfel noul Touareg obtinand un exterior dinamic si foarte atragator.



Fata de generatia anterioara, noul Touareg a crescut in dimensiuni, mai exact cu 40 mm, masurand acum 4.758 mm lungime si 2.900 mm ampatament. Latimea noului model ramane ca inainte de 1.928 mm, in timp ce inaltimea a scazut cu 20 mm pana la 1.724 mm. Datorita noilor dimensiuni SUV-ul ofera acum si mai mult spatiu pentru pasagerii spate, iar in cazul in care se doreste, poate creste si spatiul de depozitare, care poate creste de la 580 la 1.642 litri odata cu rabatarea randului de scaune spate. Insa chiar si cu dimensiuni mai mari, Touareg a trecut printr-o cura aspra de slabire, reusind sa scape de 208 kg!

Luxul ia o noua forma in noul Volkswagen Touareg. De rand cu cele standart, dotarile optionale il fac sa devina unul din cele mai bine echipate SUV-uri de pe piata. Standart noul Touareg dispune de sistem audio cu CD ce poate fi usor controlat cu ajutorul ecranului touch screen de 6.5 inch. Optional este oferit plafonul panoramic, portbagajul ce poate fi deschis/inchis la apasarea unui singur buton, sistemul “Area View” ce utilizeaza 4 camere video pentru a detecta imprejurimile, sistem de navigare cu hard disc de 40 GB (20 GB rezervati pentru fisiere audio-video), Bluetooth, port USB/IPod s.a.

Cat priveste sistemele de siguranta, Touareg este echipa cu 9 airbag-uri, sistem Lane Assist pentru ca vehiculul sa nu paraseasca banda de rulare fara intentia conducatorului, Side Assist atentioneaza vehiculele din spate la schimbarea benzii de rulare, Adaptive Cruise Control poate stopa vehiculul in caz de urgenta, Dynamic Light Assist adapteaza faza farurilor pentru a elimina orbirea celorlalti conducatori s.a.

Pentru prima data diviziunea Volkswagen Individual va oferi si o versiune “Exclusive”, care ofera standart jante din aliaj de 19 inch, insertii din lemn natural, piele Nappa pentru interior, si doua combinatii de culori “Dark Burgundy/Titan Black” sau “Pepper Beige/Titan Black”.



O atentie foarte mare Volkswagen a atras la unitatile de propulsie al noului Touareg. Una din motive ar fi si critica obtinuta de producator datorita vechilor propulsoare, in special cele atrase de versiunea 5.0 V10 care era considerata mult prea poluanta si ne economa. In asa mod, noul Touareg se va bucura de trei unitati, dintre care 2 diesel TDI, si in premiera pentru un SUV european – o versiune hybrid!

Versiunea de baza este considerat dieselul V6 de 3.0 litri ce emite 240 cai-putere si 548 Nm, reusind sa obtina cel mai bun consum din clasa - 7.4 l/100km. Cat priveste cel mai puternic propulsor, acesta la fel ca pe generatia anterioara este un diesel, dar de aceasta data unul mai mic – 4.2 litri V8 TDI. Puterea emisa de acesta este extraordinara – 340 cai-putere si 800 Nm, insa chiar si asa consumul ramane a fi unul decent – 9.1 l/100km.

Pentru prima data in clasa SUV-urilor europene, Touareg este echipa cu o versiune 3.3 litri FSI V6 Hybrid. Acesta produce 333 cai-putere si 359 Nm, iar impreuna cu electro-motor versiunea FSI V6 hybrid totalizeaza o putere de 380 cai si 580 Nm. Motorul electric poate opera independent fata de propulsorul FSI V6 la viteze de pana la 50 km/h, transformand astfel Touareg intr-un vehicul in totalitate nepoluant pentru mediul inconjurator. Insa in cazul cand este necesara toata puterea, ambele unitati isi unesc fortele, permitandu-i versiunii Touareg Hybrid o acceleratie extraordinara de 6.5 secunde, si o viteza maxima de 240 km/h.



Foarte important este ca toate propulsoarele noului Volkswagen Touareg sunt cuplate standart la cutia automata cu 8 rapoarte, datorita careia in unele cazuri s-a reusit o reducere de 2 l/100km!

Cat priveste transmisia noului model, fata de generatia anterioara, noul Touareg va beneficia de doua versiuni de transmisii. Standart va fi oferit binecunoscutul 4MATIC, tractiune integrala testata in timp ce si-a demonstrat eficienta chiar si in raliul Dakar. Optional clientii vor putea opta pentru noua transmisie 4XMOTION, una care dupa spusele producatorului nu cunoaste limite, fapt demonstrat si de unghiul maxim al pantelor pe care le poate aborda – 45 grade (31 grade in cazul tractiunii 4MOTION). La fel ca pe modelul anterior, conducatorul poate selecta o anumita pozitie cu ajutorul rotorului de pe consola centrala, pentru a adapta suspensia la conditiile de drum: 1. On-Road, 2. Off-Road, 3. Low (ca Off-Road plus reducerea numarului de trepte, trecerea mai tarzie dintr-o treapta in alta), 4.Blocarea diferentialului central, 5. Bloacarea diferentialului spate.

Per total, noul Volkswagen Touareg da dovada de foarta multa maturitate acum, multe din neajunsurile generatiei anterioare fiind indreptate de ingineri. Reprezentand un SUV bine echipat, ce dispune si de o versiune hybrid, si multe alte tehnologii de ultima generatie, noul Volkswagen Touareg va cuceri multi pasionati de off-road si iubitori de lux si confort in acelasi timp. Vanzarile noului model in Europa vor incepe in Aprilie 2010, preturile fiind dezvaluite cel mai probabil la Salonul Auto de la Geneva, acolo unde il vom putea admira pentru prima data pe viu.
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!