Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Tehnologie hybrid in cursele cu motor – noul Porsche
11 FEBRUARIE 2010, 13:15
1,127
0
Premiera Mondiala: Tehnologie hybrid in cursele cu motor – noul Porsche 911 GT3 R Hybrid!
De Constantin Mihalachi
0
Porsche reuseste ceea ce nu a mai facut-o nimeni niciodata – introduce pentru prima data tehnologia hybrid in cursele cu motor prin intermediul noului model de curse – 911 GT3 R Hybrid. Urmand sa fie prezentat la randul sau la Salonul Auto de la Geneva, noul Porsche 911 GT3 R Hybrid deschide era bolizilor hybrid in cursele cu motor.

Tehnologia hybrid a fost elaborata de inginerii Porsche in mod special pentru curse, aceasta presupune prezenta a doua motoare electrice pe axul din fata, fiecare cu o putere de 80.5 cai (60 kW), care suplinesc propulsorul cu 6 cilindri in linie de 4.0 litri si 480 cai-putere. Important este ca in locul obisnuitelor baterii ce stocheaza energia electrica obtinuta de electro-motoare la aplicarea franelor, 911 GT3 R Hybrid este dotat cu un generator ce este amplasat la interior langa pilot.

Fiind dotat cu un rotor ce poate atinge 40.000 rpm, generatorul stocheaza energia primita de la electro-motoare, care la momentul aplicarii franelor activeaza la randul sau ca generatoare. Energia obtinuta poate fi utilizata atunci cand este necesara toata puterea bolidului, spre exemplu in cazul unei depasiri, sau pentru a economisi combustibil, fapt ce creste performantele noului 911 GT3 R Hybrid, ca de exemplu prin reducerea greutatii rezervorului de combustibil, sau cu scopul de a intra mai rar la boxe.

In scurt timp dupa prezentarea de la Geneva, Porsche 911 GT3 R Hybrid va efectua o serie de teste, care vor culmina pe renumitul circuit Nurburgring, acolo unde intre 15-16 Mai va avea loc cursa de anduranta de 24 ore.
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!