Prima pagină  »  Ştiri  »  Prezentare soc la Geneva! Primul HYBRID de la Ferrari!
4 FEBRUARIE 2010, 10:27
1,366
0
Prezentare soc la Geneva! Primul HYBRID de la Ferrari!
De Constantin Mihalachi
0
Zvonurile potrivit carora Ferrari pregateste in mare secret primul sport car hybrid al companiei iata ca au fost confirmate de “capo di tutti capi” Luca di Montezemolo. Boss-ul Ferrari a aprins si mai mult spiritele in jurul viitorului model in cadrul ceremoniei de lansare al noului bolid Ferrari F10, cel cu care va concura Scuderria Ferrari in sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Formula 1.

Se pare ca la baza primului Ferrari hybrid va sta modelul 599 GTB Fiorano, bolidul ce dezvolta la moment 612 cai-putere si care reuseste sa accelereze pana la 100 km/h in doar 3.7 secunde, cu posibilitatea de a obtine un maxim de viteza in marime de 332 km/h. Cu siguranta ca aceste cifre vor fi influentate de badge-ul hybrid de pe spatele noului model, insa atat timp cat vorbim de Ferrari este posibil ca acestea sa nu devieze mult prea mult de la cele originale.

Chiar daca toate detaliile vor fi facute publice la Salonul Auto de la Geneva, noul hybrid de la Ferrari cel mai probabil va dispune de doua electro-motoare montate pe axul din spate si care vor fi alimentate cu energie electrica stocata in bateriile Litiu-Ion. Bateriile se pare ca vor obtine energia cu ajutorul tehnologiei preluate din Formula 1, cunoscuta ca KERS (Kinetic Energy Recovery System), in timp ce la scaderea consumului de combustibil si a emisiilor nocive isi va depune aportul si un eventual sistem Start-Stop.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!