Prima pagină  »  Ştiri  »  Reprezentantul furiei la Geneva - Carlsson C25
1 FEBRUARIE 2010, 09:00
1,357
0
Reprezentantul furiei la Geneva - Carlsson C25
De Constantin Mihalachi
0
Atelierul german Carlsson, specializat in modificarea si ridicarea la cote maxime a performentelor modelelor Mercedes-Benz anunta ca va prezenta la Geneva un model cu totul si cu totul special – Carlsson C25. Indicile 25 ne sugereaza numarul exemplarelor ce urmeaza a fi produse, asa deci suntem in fata unei editii limitate, interesant!

Chiar daca germanii au publicat doar schitele viitorului bolid, acesta pare sa dea dovada de foarte multa furie pe de o parte, dar si de legatura pe care o are cu Mercedes-Benz SL pe de alta parte. Daca este sa vorbim mai exact, la baza lui Carlsson C25 se afla versiunea si asa ultra sportiva a roadster-ului SL 65 AMG.

Rezultatul modificarilor efectuate de inginerii Carlsson la propulsorul V12 Bi-Turbo este demn de orice admiratie – 753 cai-putere si un cuplu maxim de 1.320 Nm care este electronic limitat la 1.150 Nm. Aceste date fabuloase ii permit bolidului sa accelereze pana la 100 km/h in doar 3.7 secunde, in timp ce viteza maxima atinsa este de 352 km/h.

Pentru a obtine aceste rezultate Carlsson a trebuit sa renunte la multe materiale, si sa le inlocuiasca cu carbon sau alte componente ultra-usoare. Aici este cazul si jantelor forjate de 20 inch, cele care cantaresc fiecare in parte doar 11.2 kg, fiind cu 40 % mai usoare decat jantele de pe SL 65 AMG.

Dupa cum spuneam ceva mai sus, Carlsson va produce doar 25 unitati ale bolidului C25. Foarte interesant este ca numarul exemplarelor ce urmeaza a fi livrate in 2010 au fost deja vandute, ceea ce ar insemna ca cateva persoane s-au despartit deja de o suma frumusica de 510.500 Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!