Prima pagină  »  Ştiri  »  Spyker a finalizat astazi procedura de preluare a companiei Saab
24 FEBRUARIE 2010, 12:32
1,772
0
Spyker a finalizat astazi procedura de preluare a companiei Saab
De Constantin Mihalachi
0
Dupa o runda lunga de negocieri ce a durat cateva luni bune, General Motors a cedat astazi drepturile asupra companiei Saab producatorului olandez de sport car-uri Spyker. In asa mod, incepand de astazi Spyker devine proprietarul Saab si isi intra pe deplin in drepturi, pe cand ambele vor activa sub numele noii companii Spyker Cars N.V.

Asa cum a fost evitata procedura de lichidare a companiei Saab, si presedintele de pana acum Ake Jonsson isi va exercita obligatiile in continuare la carma Saab, la fel cum majoritatea salariatilor isi vor pastra posturile de munca, compania Saab, de rand cu Spyker isi concentreaza eforturile de a lansa in acest an noul model Saab 9-5, de altfel un model crucial pentru companie.

Incurajatoare este si cresterea cu 15 euro pentru fiecare actiune a companiei Saab odata cu schimbarea proprietarului. Insa pe de alta parte, cu totii ne aducem aminte de evolutia echipei Spyker in Campionatul de Formula 1 din anul 2007, care per total s-a dovedit a fi un esec dupa ce a preluat echipa Midland F1. In acel an, din 17 curse, echipa a finalizat doar 10, ca imediat cu sezonul anului 2008 sa fie preluata de o alta echipa Force India. Speram sa nu se intample acelasi lucru si cu Saab, dupa ce a fost preluat de Spyker.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!