Prima pagină  »  Ştiri  »  Cel mai popular van, VW Transporter, implineste 60 de ani!
25 MARTIE 2010, 12:28
2,140
0
Cel mai popular van, VW Transporter, implineste 60 de ani!
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Startul oficial al productiei primului Volkswagen Transporter dateaza cu anul 1950, iar in decursul a 5 generatii si 60 de ani, Transporter a devenit cel mai popular van din lume, reusind sa obtina renumele unui model-legenda.

Pana astazi, au fost produse peste 10 milioane de exemplare Transporter, livrate atat sectorului corporativ, cat si familiilor care si-au dorit un stil de viata activ, si o odihna la fel de activa. In istoria sa de 60 de ani, Transporter a facut un numar greu de sesizat de kilometri, fiind ales pana si de popularele formatii rock-n-roll ale anilor ’60 pentru turneele acestora. Transporter a fost insa la fel de fidel si pentru micii antreprenori, carora le-a servit cu onestitate ani multi.

Primul Volkswagen Transporter, T1, era echipat cu un motor de 1.1 litri, racit cu aer, si producea o putere de 25 CP... Desi 25 CP par astazi o cifra derizorie, acel propulsor putea totusi sa impinga van-ul pana la o viteza de 100 km/h. Pentru comparatie, versiunile actuale ale lui Transporter beneficiaza de motoare cu puteri cuprinse intre 84 si 180 CP.

Cum relateaza cei de la Volkswagen insa, desi tehnologiile au evoluat incredibil de mult in decursul a 60 de ani, prima generatie a modelului inca mai pastreaza foarte multe in comun cu cea actuala – un spatiu vast in interior, o capacitate mare de incarcare si o fiabilitate de exceptie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!