Prima pagină  »  Ştiri  »  E oficial, Volvo trece in portofoliul Geely!
29 MARTIE 2010, 09:19
1,892
0
E oficial, Volvo trece in portofoliul Geely!
De Constantin Mihalachi
0
1.8 mlrd Dolari SUA, anume aceasta suma va achita producatorul chinez de automobile pentru a trece sub comanda sa Volvo Cars. Acordul de procurare a celor 100 % din actiunile Volvo Cars a fost semnat ieri in Gothenburg, Suedia, de catre presedintele companiei Zhejiang Geely Holding Group, Li Shufu, si Lewis Booth, Directorul Economic al Ford Motor Company.

Incheierea propriu zisa a tranzactiei urmeaza sa aiba loc in trimestrul al treilea al acestui an, atunci cand pe langa pachetul de actiuni in marime de 100 % in portofoliul Geely vor mai trece toate drepturile intelectuale Volvo Cars, cat si toate intelegerile pe care le are Volvo cu actualii clienti si furnizori.

Geely intentioneaza sa pastreze uzinile existente Volvo din Suedia si Belgia, ca in acelasi timp sa evalueze posibilitatea de a construi o noua fabrica Volvo pe teritoriul Chinei, acolo unde ar urma sa fie produse vehicule pentru piata locala. Sediul companiei Volvo va ramane in continuare in orasul suedez Gothenburg, urmand ca in scurt timp sa fie instituit un nou consiliu de administrare.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!