Prima pagină  »  Ştiri  »  GENEVA (Update 12:40) – Noi imagini: Volkswagen Touareg Hybrid (Foto PiataAuto.md)
4 MARTIE 2010, 12:39
2,300
0
GENEVA (Update 12:40) – Noi imagini: Volkswagen Touareg Hybrid (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Geneva a doua generatie a SUV-ului Touareg. Schimbarile aduse noului model de catre design-erii si inginerii din Wolfsburg sunt substantiale, insa cea mai mare noutate avea sa devina versiunea Touareg Hybrid, primul SUV european cu un sistem hybrid de propulsie.

Sub capota se afla un propulsor 3.3 FSI V6 ce produce 333 cai-putere si 359 Nm. In paralel cu propulsorul cu ardere interna, Touareg mai dispune si de un electro-motor cu 57 cai-putere si 141 Nm, care poate opera independent la viteze de pana la 50 km/h pe o distanta limitata, transformand astfel noul Touareg intr-un vehicul nepoluant.

Totusi, atunci cand este necesitata toata puterea, in functiune intra ambele unitati, care ii permit lui Touareg Hybrid sa accelereze pana la 100 km/h in 6.5 secunde, si sa atinga o viteza maxima de 240 km/h. Consumul noului Touareg Hybrid este de 8.2 l/100km.

Luxul ia o noua forma in noul Volkswagen Touareg. De rand cu cele standart, dotarile optionale il fac sa devina unul din cele mai bine echipate SUV-uri de pe piata. Standart noul Touareg dispune de sistem audio cu CD ce poate fi usor controlat cu ajutorul ecranului touch screen de 6.5 inch. Optional este oferit plafonul panoramic, portbagajul ce poate fi deschis/inchis la apasarea unui singur buton, sistemul “Area View” ce utilizeaza 4 camere video pentru a detecta imprejurimile, sistem de navigare cu hard disc de 40 GB (20 GB rezervati pentru fisiere audio-video), Bluetooth, port USB/IPod s.a.

Cat priveste sistemele de siguranta, Touareg este echipa cu 9 airbag-uri, sistem Lane Assist pentru ca vehiculul sa nu paraseasca banda de rulare fara intentia conducatorului, Side Assist atentioneaza vehiculele din spate la schimbarea benzii de rulare, Adaptive Cruise Control poate stopa vehiculul in caz de urgenta, Dynamic Light Assist adapteaza faza farurilor pentru a elimina orbirea celorlalti conducatori s.a.

Volkswagen Touareg Hybrid va fi comercializat incepand cu Aprilie 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!