Prima pagină  »  Ştiri  »  GENEVA (Update Foto 10:45) – Ferrari HY-KERS HYBRID Standul
5 MARTIE 2010, 10:50
1,963
0
GENEVA (Update Foto 10:45) – Ferrari HY-KERS HYBRID Standul Ferrari (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
0
Dupa cum a promis presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, cu putin timp in urma, producatorul italian a prezentat la Salonul Auto de la Geneva un vehicul experimental pe baza lui Ferrari 599 GTB Fiorano, noul HY-KERS HYBRID, un vehicul a carui unitate hibrid are sanse sa fie regasita in viitor pe toate modelele Ferrari cu propulsoare V8 si V12.

Multumita unitatii hibrid compuse din propulsorul cu ardere interna si electro-motorul montat pe axul spate, conceptul Ferrari HY-KERS Hybrid reuseste sa reduca emisiile de CO2 cu pana la 35 % fata de 599 GTB Fiorano. Propulsorul cu ardere interna produce in continuare 620 cai-putere, in timp ce electro-motorul livreaza aditional peste 100 cai-putere.

Dupa cum ne spune numele, Ferrari a dotat noul prototip cu sistemul de recuperare a energiei cinetice preluat din Formula 1 - Kinetic Energy Recovery System (KERS). Acesta transforma energia cinetica in energie electrica si o stocheaza in bateriile Litiu-Ion. Pe langa aceasta, Ferrari HY-KERS Hybrid este dotat si cu sistemul Start Stop.

Cu acelasi sistem este dotat si Ferrari California, cel care reuseste sa reduca consumul de combustibil si emisiile CO2 cu 6 %. La stand-ul companiei, mai poate fi admirat si cel mai rapidFerrari din actuala gama – 458 Italia.

UPDATE: Noi poze standul Ferrari - 612 Scaglietti, California, 458 Italia, 599 GTB Fiorano si monopostul de Formula 1 Ferrari F10 cu care vor concura in actualul sezon Felipe Massa si Fernando Alonso.
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!