Prima pagină  »  Ştiri  »  GENEVA (Update Foto 11:30) - Premiera Mondiala: BMW Seria 5, BMW
5 MARTIE 2010, 11:30
2,340
0
GENEVA (Update Foto 11:30) - Premiera Mondiala: BMW Seria 5, BMW Seria 5 ActiveHybrid, BMW ActiveE, BMW X5 facelift! (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
0
Presedintele BMW Norbert Reithofer a prezentat stand-ul BMW de la Salonul Auto de la Geneva din acest an care este dominat de litera „e” ce vine de la EfficientDynamics. In acest an, BMW a venit cu foarte modele EfficientDynamics, cateva din acestea fiind pozitionate putin mai sus in spatele presedintelui BMW, unde fiecare model este dominat de indicii consumului de combustibil pe care il demonstreaza.

Iata ca incep si premierele mondiale: noul BMW Seria 5.

La stand-ul companiei este prezentat noul BMW 520d, model care consuma doar 5.0 litri/100km, in ciuda puterii de 184 cai si 380 Nm, care il propulseaza in 8.1 secunde pana la 100 km/h si ii ofera posibilitatea de a atinge o viteza maxima de 227 km/h.

A fost prezentat noul BMW Seria 5 ActiveHybrid.

Bavarezii anunta ca acesta va fi propulsat de un motor cu 6 cilindri in linie Twin-Turbo (cel mai probabil cu 306 cai-putere) care este cuplat la cutia automata cu 8 viteze, si care va fi asistat de un motor electric ce genereaza 53 cai-putere.

Cum ii sta bine unui hibrid, si Seria 5 ActiveHybrid va beneficia de un sistem Auto Start Stop ce opreste propulsorul in ambuteiaje sau la semafor, cat si cu un sistem de recuperare a fortei cinetice pe care o transforma in energie electrica si o depoziteaza in baterii – Brake Energy Regeneration. Spre deosebire de BMW Seria 7 ActiveHybrid de la care imprumuta unitatea electrica, Seria 5 ActiveHybrid ar avea posibilitatea sa ruleze doar cu ajutorul energiei electrice stocate in baterii pe o distanta anumita.

Noul BMW ActiveE este prezentat in premiera la stand-ul BMW.

Sub capota lui BMW ActiveE este regasit electro-motorul de 170 cai-putere si 250 Nm, care este amplasat pe puntea spate al electro-mobilului. In locul propulsorului cu ardere interna, rezervorului de combustibil si unei parti din port bagaj (200 litri volum, fata de 370 litri pe modelul de serie) sunt amplasate bateriile Litiu-Ion elaborate in baza unei colaborari dintre companiile Bosch si Samsung. Prezenta bateriilor au adaugat la greutatea coupe-ului inca 425 kg, ceea ce ar insemna o greutate totala de 1.800 kg. In ciuda numarului mare de baterii, distributia greutatii pe punti este perfecta 50-50.

Bateriile Litiu-Ion ii ofera noului BMW ActivE o raza de autonomie de 160 km, in timp ce alimentarea integrala al acestora dureaza pana la 3 ore de la priza de 240 Volt, sau 4 ore 30 minute in cazul prizei de 220 Volt. Celor carora li se va parea mica raza de autonomie a electro-mobilului, tin sa le aduc aminte ca in mediu un conducator parcurge zilnic in jur de 50-60 km.

Premiera Mondiala: BMW X5 facelift

Fanii modelului se vor bucura sa afle ca pentru noul X5, BMW a pus la dispozitie o gama de propusloare formate din noi versiuni, unele din ele regasite si pe ultima generatie a modelului 7 Series. Mai exact aici vorbim de o gama de motoare formata din 4 propulsoare, 2 pe benzina, si doua diesel, disponibile pe versiunile BMW X5 xDrive50i, X5 xDrive35i, X5 xDrive 40d si X5 xDrive30d.

Vanzarile noului BMW X5 facelift vor incepe in Republica Moldova in vara acestui an.

UPDATE: Noi poze de la stand-ul BMW de la Salonul Auto de la Geneva!
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!