Prima pagină  »  Ştiri  »  Salonul Auto de la Geneva – Masini de Lux (Foto PiataAuto.md)
9 MARTIE 2010, 13:57
2,856
0
Salonul Auto de la Geneva – Masini de Lux (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
0
Nu puteau lipsi de la Salonul Auto de la Geneva si masinile de lux, acele exemplare care ne dau bine de inteles prin intermediul tehnologiilor si elementelor luxoase pe care le pun la dispozitia pasagerilor exclusivi la ce etapa de dezvoltare este industria auto.

Asa nume ca Aston Martin, Bentley, Bufori, Bugatti, Maserati, Maybach, Mercedes-Benz sau Rolls Royce au prezentat in cadrul salonului cele mai noi produse, care in aceste zile atrag fiecare vizitator cu formele si dotarile exclusive.

Unul din aceste modele este si Maybach Landaulet, model al renumitului producator german de lux care readuce caroseria „landaulet”, cea care era foarte populara in anii ’20 - ’30. Maybach respecta toate traditiile unui astfel de tip de caroserie – spatiul soferului este acoperit, iar cel al pasagerilor – este expus in aer liber. Atunci cand pasagerii VIP au dorinta, acoperisul mare poate fi deschis, fiind astfel mai aproape de natura. La moment, dintre toti producatorii existenti, doar Maybach ofera acest tip de caroserie, modelul dat fiind asamblat in editie limitata.

Luxul e la el acasa in aceasta limuzina, interiorul este dominat de materiale de cea mai buna calitate, printre care pielea naturala si insertiile din lemn natural. Intimitatea pasagerilor VIP este asigurata si de peretele din sticla care ii disparte de sofer. La dorinta acestora gradul de transparenta a sticlei poate fi regulat dupa propriul plac pana la momentul in care acestia nu vor putea fi vazuti cum consuma sampanie sub cerul liber din cupe de argint.

Maybach Landaulet este propulsat de un motor V12, pe care inginerii de la Maybach l-au dezvoltat pentru modelul Maybach 57 S si Maybach 62 S, impreuna cu specialistii de la Mercedes-AMG. Multumita celor doua turbine si si sistemului de racire cu apa, cei 12 cilindri produc 612 CP dintr-un volum de 6.0 litri. Aceasta putere este disponibila intre 4.800 si 5.100 rpm, iar cuplul indica o valoare impresionanta de 1.000 Nm!, disponibili intre 2.000 si 4.000 rpm.
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!