Prima pagină  »  Ştiri  »  Salonul Auto de la Geneva – Masini Ecologice (Foto PiataAuto.md)
9 MARTIE 2010, 13:40
2,050
0
Salonul Auto de la Geneva – Masini Ecologice (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
0
Cum eficienta automobilelor este unul din cele mai discutate si cercetate domenii, Salonul Auto de la Geneva dispune si de un “Pavilion Verde”, acolo unde in aceste zile vizitatorii au ocazia sa descopere istoria, prezentul si viitorul automobilelor “verzi”.

In “Pavilionul Verde” peste 10 expozanti – producatori cunoscuti, companii mici bine initiate in domeniu, instituturi de cercetare si dezvoltare din Elvetia, Germania, Croatia si Finlanda, prezinta o gama intreaga de unitati alternative de propulsie.

In baza experientei de anii trecuti, modul in care au fost expuse exemplarele “verzi” a fost un pic modificat in acest an. Acum noile produse nu sunt doar prezentate la stand, ci si explicate in detaliu prin intermediul proiectoarelor video toate tehnologiile implimentate.

Unul din modelele prezentate in “Pavilionul Verde” este si BMW ActiveE, un electro-mobil ce are la baza BMW Seria 1 ce este pus in miscare de un motor electric amplasat pe puntea spate si care genereaza 170 cai-putere si 250 Nm. Energia electrica este stocata in bateriile Litiu-Ion elaborate in baza unei colaborari de companiile Bosch si Samsung, acestea fiin amplasate in locul propulsorului cu ardere interna si rezervorul de combustibil.

In asa mod, BMW ActiveE are o raza de autonomie de 160 km, in timp ce alimentarea bateriilor cu energie electrica dureaza nu mai mult de 3 ore de la o priza de 240 Volt, sau 4 ore si 30 minute in cazul prizei de 220 Volt.

Cat priveste tipul unitatilor alternative de propulsie prezentate in “Pavilionul Verde”, acesta este dominat in acest an de electro-mobile si unitati hibrid.
GALERIE FOTO (55 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!