Prima pagină  »  Ştiri  »  Jaguar XJ ecologic de la inceput pana la sfarsit!
27 APRILIE 2010, 11:02
1,855
0
Jaguar XJ ecologic de la inceput pana la sfarsit!
De Constantin Mihalachi
0
Compania Jaguar a primit un certificat foarte important de la agentia de certificare a automobilelor VCA (Vehicle Certification Agency). Studiul efectuat, a scos in evidenta nivelul jos de CO2 pe care il elimina nava amiral Jaguar XJ in toata perioada sa de viata.

Pentru a intelege exact cat de mult polueaza Jaguar XJ mediul inconjurator, studiul s-a axat pe procesul de asamblare, exploatare si reciclare a unui exemplar in parte, in decursul unei perioade exacte de 200.000 km. Alti factori luati in consideratie de catre expertii VCA, au fost tipul materialelor utilizate, prelucrarea acestora si transportarea automobilului in timpul procesului de productie.

Avantajul principal de care dispune Jaguar XJ, si care joaca un rol important la nivelul scazut de CO2, il reprezinta tehnologiile aeronautice, printre care si caroseria din aluminiu, multumita careia se obtine o scadere de greutate cu 150 kg fata de caroseria din otel. Important este si faptul ca 50 % din materialele lui XJ pot fi reciclate, insa Jaguar vrea sa creasca aceasta cifra pana la 75 %.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!