Prima pagină  »  Ştiri  »  Uite asa se naste un Bentley Mulsanne! Partea 6 - Controlul
23 APRILIE 2010, 16:23
1,875
0
Uite asa se naste un Bentley Mulsanne! Partea 6 - Controlul final
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Bentley ne prezinta ultimul material cu procesul de asamblare al noii nave amiral din actuala gama de modele, Bentley Mulsanne. De aceasta data, o sa vorbim despre controalele finale prin care trece fiecare exemplar inainte ca sa fie transmis reprezentantelor Bentley, sau direct clientilor.

De controlul fiecarei limuzine, se ocupa echipa lui Donna Morrey, managerul de calitate pentru Bentley Mulsanne. Inspectia fiecarui model dureaza mai mult de doua ore, iar in acest timp, specialistii Bentley din echipa de control al calitatii, cei carora le place sa fie numiti “ochii si mainele clientilor”, efectueaza peste 500 controale individuale. Aici sunt controlate absolut toate maruntusurile, printre care modul de deschidere a aparatoarelor de soare, calitatea pielii, a cusaturilor, si multe alte elemente.

In scurt timp dupa aceasta, fiecarui exemplar ii este testat modul de rulare. Pentru aceasta, Bentley dispune de standuri specializate care imita denivelari pe suprafata drumurilor. In cadrul acestui test, este testata atat suspensia lui Mulsanne, cat si calitatea asamblarii. Un specialist Bentley aflat in masina, este ochi si ureche la toate sunetele de la interior.

In ultima etapa, Bentley Mulsanne este testat pe o distanta de pana la 50 km in jurul uzinei din Crewe. Aici, se observa comportamentul modelului in conditii reale de rulare, pe trasee care variaza dupa viteza de rulare si calitate suprafetei.

Dupa ce Mulsanne revine la uzina, acesta este tras in “camera de lumini”, acolo unde, in bataia reflectoarelor puternice, specialistii Bentley inspecteaza iarasi fiecare suprafata de la exteriorul si interiorul lui Bentley Mulsanne.

In doar sase materiale, Bentley a reusit sa ne arate care este rezultatul celor 36 luni de proiectare al noului model, si pentru a ne dovedi iarasi ca isi merita renumele international de marca de lux.

Partea 1 – Caroseria
Partea 2 – Procesul de vopsire
Partea 3 – Propulsorul
Partea 4 – Interiorul
Partea 5 – Asamblarea
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!