Prima pagină  »  Ştiri  »  Continental in Romania: in serios si pe mult timp!
12 MAI 2010, 15:51
1,528
0
Continental in Romania: in serios si pe mult timp!
De Dio Plus
0
Romania a fost si ramane una din atractiile principale pentru investitorii straini, printre care se afla si producatorul de anvelope Continental. Locatia uzinei inaugurate inca in anul 1999, a fost aleasa in Timisoara, unul din centrele industriale din tara vecina, unde Continental produce anvelope cu marime cuprinsa intre 13 si 16 inch.

Insa de ce anume Romania? Sa fie oare din cauza fortei de munca ieftine? Posibil, salariul mediu la uzina Continental este de 300 – 350 Euro, cifra mai mare cu 50-100 Euro ca la alte uzine din acelasi oras. Interesant este procentajul de 18 % pe care il are din totalul uzinei de cheltuieli salarizarea angajatilor. Pe langa asta, productia unei singure anvelope in Romania, este aproape in jumatate mai ieftina ca in Germania. Oare de ce?

Secretul se ascunde in localizare!

Continental a venit in Romania foarte increzut: pe langa uzina ce produce anvelope, in tara activeaza si diviziunea Contitech, cat si alte uzine ce produc componente electrice, detalii ale sistemului de racire si altele.

La uzina Continental din Timisoara lucreaza peste 1.100 angajati in trei ture. In general, uzina lucreaza non-stop, 340 zile din an. Utilajul este de cea mai inalta calitate, procurata de la companii germane si italiene. Controlul calitatii produselor se afla la acelasi nivel ca la alte uzine Continental. Pe langa controlul vizual si scanerele cu laser, uzina dispune si de un scaner pe baza de raze roentgen, prin care trec cele mai suspicioase anvelope.

Uzina de anvelope, in care timp de 10 ani au fost investiti 300 mln Euro, continua sa se dezvolte. La moment, in Timisoara, Continental produce aproximativ 13 mln anvelope anual, sau aproximativ 40.000 anvelope zilnic.

Anvelopele sunt livrate pentru ca sa fie echipate modele ca Dacia, Renault, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Nissan, Suzuki, Toyota, Volkswagen. Din moment ce Continental va intra si pe alte piete, uzina va putea lucra la capacitate maxima, 16 mln anvelope anual.

Apropo, in Decembrie 2009, Continental a anuntat ca creste volumul de productie in Timisoara. In anul 2010, concernul planifica investitii de 20 mln Euro, bani care vor fi utilizati pentru constructia si utilarea noului bloc. Aceasta extindere, va oferi 200 posturi de munca noi.

Reprezentant oficial Continental AG in Republica Moldova:
Dio Plus SRL
Magazine Dio Plus:
Str.Alba-Iulia, 75 (uzina Alfa) - Telefon:75-38-38
Str.Valea Crucii, 11 - Telefoane: 66-06-99, 66-09-99
www.continental.md
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!