Prima pagină  »  Ştiri  »  Maybach pregateste o versiune coupe pentru 57 S
24 MAI 2010, 13:44
1,813
0
Maybach pregateste o versiune coupe pentru 57 S
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Doar cu putin timp in urma existau zvonuri precum ca Daimler AG urmeaza sa inchida divizia de lux Maybach, sau chiar sa o vanda. La acel moment erau deja si doritori de a procura renumita marca germana, iar unul din acestia era si producatorul chinez BYD. Totusi, Daimler a respins aceste zvonuri, iar acum, ne surprinde si ne prezinta proiectul viitorului model pe care urmeaza sa-l lanseze, un coupe conceput pe baza modelului Maybach 57 S.

Ideea a venit din partea companiei germane Xenatec, care i-a convins pe cei de la Maybach sa construiasca un coupe intr-o editie limitata, si care sa concureze cu Rolls-Royce Phantom Coupe si Bentley Brooklands. In rezultat, fata de versiunea sedan Maybach 57 S, coupeul va deveni mai lat cu 200 mm, si mai scund cu 77 mm, insa lungimea ii va fi pastrata, 5.730 mm.

La exterior, noul coupe va fi dotat cu bare sport, faruri cu lumini LED pe spate, si noi tevi ale sistemului de esapament. Standart, coupeul va fi dotat cu jante de 20 inch, insa clientii cu usurinta pot opta si pentru jantele de 21 inch. Optional, pe langa jantele mari si nuanta bi-colora de la exterior, se mai poate opta pentru scaunele sport si acoperisul panoramic.

Cat priveste propulsorul de sub capota, aici nu observam modificari. Coupeul urmeaza sa fie propulsat de unitatea oferita si pe sedan, si anume, motorul V12 bi-turbo de 6.0 litri regasit de altfel si pe limuzina Mercedes-Benz S 65 AMG. Cu o putere de 612 CP si cuplu maxim de 1.000 Nm, coupeul va arata aceleasi rezultate dinamice, 0-100 km/h in 5 secunde, si o viteza maxima de 275 km/h.

In total, impreuna cu cei de la Xenatec, companie care se ocupa cu asamblarea in serie limitata a unor modele speciale, Maybach va asambla doar 100 exemplare ale coupeului. Noul model va putea fi procurat pentru un pret de start de 650.000 Euro, cele doua companiii sperand ca pana la sfarsitul acestui an sa fie procurate cel putin 20 unitati.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!