Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel actioneaza pentru a avea un viitor mai bun
25 MAI 2010, 09:43
1,682
0
Opel actioneaza pentru a avea un viitor mai bun
De Constantin Mihalachi
0
Producatorul german de automobile Opel, a stabilit de curand in cadrul unei intalniri dintre consiliul de administrare si reprezentantii sindicatelor, planurile de viitor ale companiei. In rezultat, au fost stabilite trei prioritati de viitor ce vin sa imbunatateasca pozitia pe piata si veniturile companiei, si anume: efectuarea investitiilor in dezvoltarea noilor produse, reducerea costurilor companiei, si nu in ultimul rand, transformarea companiei dintr-o societate cu raspundere limitata (GmbH) in societate pe actiuni (AG).

Dupa cum este bine cunoscut faptul, Opel nu a dus-o prea bine anul trecut, atunci cand compania a fost pusa mai intai pe lista de vanzare de catre grupul General Motors, ca mai apoi sa fie zguduita de nenumaratele proteste din partea angajatilor. Insa iata ca se prevede un viitor ceva mai bun pentru Opel, companie care este pregatita sa actioneze atat spre binele companiei, cat si spre binele angajatilor sai.

Astfel, ca prim punct de pe lista prioritatilor a fost stabilita elaborarea modelelor noi, competitive pe piata. In aceasta ordine de idei, Opel anunta ca in scurt timp va prezenta un nou model de clasa compacta, unul care dupa dimensiuni va fi si mai mic decat Opel Corsa. Elaborarea noului model, face parte din planul de investitii cu un capital total de 11 mlrd Euro pe care l-a anuntat compania la inceputul lunii Februarie. Insa nu doar modelele noi sunt o prioritate, dar si dezvoltarea noilor tehnologii moderne, printre care si elaborarea unui sistem alternativ de propulsie.

Al doilea punct prioritar il reprezinta reducerea costurilor salariale cu pana la 265 mln Euro, unde doar 176.8 mln Euro vor veni din Germania. In asa mod, impreuna cu sindicatele, s-a ajuns la un consens potrivit caruia salariatii companiei Opel nu vor beneficia de cresteri de salariu pana la 31 Ianuarie 2012, va fi redus bonusul de vacanta sau Craciun cu pana la 50 %, iar in unele cazuri, va fi necesara chiar si o reducere a numarului de angajati.

Ramane de vazut cum vor influenta aceste schimbari asupra companiei Opel, insa conducerea acesteia are mari sperante ca efectele crizei vor fi depasite cat mai repede, iar prin urmare, atat veniturile companiei, cat si veniturile salariatilor sai vor creste substantial.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!