Prima pagină  »  Ştiri  »  Facelift pentru gama MINI
28 IUNIE 2010, 13:09
1,709
0
Facelift pentru gama MINI
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
MINI isi actualizeaza cea mai mare parte a gamei, cu mici improspatari vizuale, noi optiuni de motorizari si o intreaga noua gama de motoare diesel. Schimbarile efectuate pentru MINI, MINI Clubman si MINI Convertible vin sa continue istoria de succes a marcii, dar si sa intareasca caracterul premium al masinutelor compacte.

Motorizarile diesel sunt cele care fascineaza cu adevarat. Unitatile in patru cilindri, au fost revizuite acum, pentru a oferi un cuplu mai mare, un rafinament sporit si o eficienta record. Cu experienta enorma a grupului BMW in aceasta directie, dar si cu aplicarea filosofiei MINIMALISM (un gen de paralela pentru EfficientDynamics al modelelor BMW), noile MINI diesel exceleaza in eficienta. MINI One D, spre exemplu, cu un motor turbodiesel de 90 CP sub capota, indica un consum mixt de doar 3.8 litri la 100 km! Aceeasi valoare de consum este indicata si de MINI Cooper D, al carui motor turbodiesel livreaza o putere de 112 CP.

Odata cu faceliftul, apre si versiunea MINI Cooper D Convertible, prima decapotabila MINI cu motor diesel din istorie.

La exterior, au fost efectuate mici retusari pentru fiecare dintre cele trei modele. Barele de protectie fata au primit noi elemente, iar geometria noua a acestora va permite o protectie si mai buna a pietonilor in cazul unui eventual impact. Impreuna cu faceliftul au devenit disponibile si o serie de noi jante, precum si noi culori de caroserie. De asemenea, felinarele spate si stopurile au acum incorporate LED-uri, iar stopurile vin si cu functia “dynamic brake light function”, care dirijeaza o alternare a intenstitatii de iluminare a acestora in momentele de franare brusca, pentru o mai buna prevenire a celorlalti participanti la trafic.

La interior, au fost restilizate butoanele de comanda a climatizarii si sistemului audio, pentru o mai buna ergonomie si functionalitate. De asemenea, un interior atat de exclusiv precum cel al MINI, pune un mare accent pe combinatii ingenioase de culori, iar acum acestea au fost si ele actualizate.

Lansarea globala a gamei facelift pentru MINI va avea loc la 18 Septembrie 2010.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!