Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford a prezentat versiunea facelift a lui Mondeo
28 IUNIE 2010, 09:29
2,159
0
Ford a prezentat versiunea facelift a lui Mondeo
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Ford a prezentat de curand primele imagini ale versiunii facelift pentru Mondeo. Lansata in 2007, actuala generatie Mondeo beneficiaza acum de o improspatare de design, dar si de o revizuire a liniei de motorizari.

Mai exact, cel mai puternic motor al lui Ford Mondeo, EcoBoost, va produce acum 240 CP in locul celor 203 CP de pana la facelift. Propulsorul este unul turboaspirat, pe benzina, si are o capacitate cilindrica de 2.0 litri.

De asemenea, in scena intra un nou motor turbodiesel, de 2.2 litri TDCi Duratorq, care va dezvolta 200 CP, acesta devenind si cel mai puternic motor diesel din gama Mondeo.Optiunea pentru motorizarile diesel ramane in continuare foarte bogata pentru Ford Mondeo, putandu-se opta pentru motorul de 2.0 TDCi, in versiunile de putere de 115 CP, 140 CP sau 163 CP, toate indicand emisii de doar 163 g/km, indiferent de versiunea de caroserie a modelului.

Pe versiunea facelift a lui Mondeo debuteaza si un sistem cu adevarat interesant, numit Active Grille Shutter, rolul caruia consta in dozarea permanenta a cantitatii de aer, ce patrunde prin grila radiatorului in compartimentul motorului. Pe de o parte, in acest mod se obtin corectii permanente ale coeficientului aerodinamic, iar pe de alta parte, acest sistem poate ajuta motorul sa ajunga mai rapid la temperatura normala de functionare in zonele cu clima rece, fapt care, intr-un final, se traduce de asemenea prin economie de combustibil si emisii mai mici.

Cat priveste design-ul, Ford declara ca retusarile efectuate pe noul Mondeo sunt o evolutie fireasca a stilului kinetic, si cuprind, in principal, modificari ale partii frontale, cu o prize de aer mai profilate, cu linii noi ale capotei si aparitia LED-urilor de zi, pozitionate deasupra proiectoarelor de ceata. Stopurile lui Mondeo, sunt dotate si ele acum cu LED-uri.

Interiorul a fost de asemenea puternic revizuit, Ford anuntand un nou design pentru consola centrala, un nou design pentru partea interioara a usilor precum si instalarea luminilor ambientale in interior. De asemenea, cei de la Ford promit materiale de o calitate mult mai buna, care ar trebui sa ofere senzatia de premium celor de la bord.

Noul Ford Mondeo facelift va fi prezentat la Salonul Auto de la Moscova, la 25 august, urmand a fi comercializat in Europa incepand cu septembrie 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!