Prima pagină  »  Ştiri  »  Pilotul principal de teste al Toyota a decedat
28 IUNIE 2010, 09:03
1,830
0
Pilotul principal de teste al Toyota a decedat
De Ilie Toma
0
Hiromu Naruse, pilotul principal de teste al Toyota, si o adevarata legenda a industriei auto, a decedat saptamana trecuta in cadrul testelor versiunii extreme Lexus LF-A Nurburgring Edition, in apropiere de Nurburgring.



Naruse, in varsta de 67 de ani, se indrepta pe soseaua 410 catre o noua serie de teste pe Nurburgring, la volanul supercarului Lexus LF-A, cand, intr-un viraj cu vizibilitate scazuta, a intrat intr-o coliziune violenta cu un BMW Seria 3, la volanul caruia se afla de asemenea un pilot profesionist al BMW. Soferul si pasagerul BMW-ului au supravietuit, insa se afla intr-o situatie critica. Hiromu Naruse a decedat insa, inca inaintea sosirii echipajului de urgenta.



Cu putin timp inaintea tragicului eveniment, la 26 mai 2010, Naruse parea sa-si prevada moartea intr-un mod sinistru. Acesta declara ca la testele din mai din Nardo, Italia, i-a trecut prin minte ca nu va mai reveni viu in Japonia. Seria de teste avea ca scop testarea fiabilitatii supercarului la mentinea pentru mult timp a unor viteze de peste 320 km/h. “Pe traseul unde efectuam testele era noapte, iar in jur zburau pasari. Imaginati-va daca la o astfel de viteza explodeaza o anvelopa, spre exemplu. Tocmai in astfel de conditii petrecem testele editiei de apogeu a lui LF-A”, declara Naruse.



Naruse si-a dedicat intreaga viata industriei auto, lucrand din 1963 pentru Toyota. Dansul a fost cel care a transformat in realitate toate modelele sportive ale Toyotei de atunci si pana astazi, si aici se include legendara 2000GT, 1600GT, S800, versiunea de cursa Toyota 7, enigmatica AE86 Sprinter Trueno, toate generatiile irepetabilei Supra si MR2, mai multe generatii de Celica, Toyota Alteza (Lexus IS200/300), precum si multe alte modele. De asemenea, Naruse a participat cu intreaga sa fiinta in crearea a ceea ce numea supercar-ul suprem – Lexus LF-A.

Trei legende: Hiromu Naruse si creatiile lui - Toyota 2000GT si Lexus LF-A


Prototipul distrus in urma accidentului avea o valoare estimata de 1.5 milioane de euro. Este o pierdere neinsemnata insa, in raport cu pierderea unei figuri atat de legendare precum Hiromu Naruse...

Ne exprimam condoleantele noastre familiei Naruse, tuturor fanilor, precum si tuturor modelelor de masini create sub egida sa.

Va prezentam mai jos o galerie foto cu cele mai relevante modele create de Naruse.
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!