Prima pagină  »  Ştiri  »  Propulsorul V8 de 6.3 litri al celor de la AMG exceleaza
23 IUNIE 2010, 12:14
2,729
0
Propulsorul V8 de 6.3 litri al celor de la AMG exceleaza in concursul "Motorul Anului 2010"
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Titlul de cel mai bun motor al anului este unul extrem de ravnit de producatori, mai ales pentru faptul ca acesta le certifica in mare masura nivelul inalt al ingineriei si inovatiilor tehnice. Astazi urmeaza sa aiba loc ceremonia de premiere a castigatorilor, insa cei de la Mercedes-Benz ne-au si anuntat deja ca motorul V8 AMG de 6.3 litri a obtinut premii in tocmai doua categorii a concursului international: “Cel mai bun motor de inalta performanta” si “Cel mai bun motor de peste 4.0 litri”.

Cu o capacitate cilindrica de 6208 cm cubi, motorul V8 AMG dezvolta, pe diferite modele pe care instalat, o putere intre 457 CP si 525 CP si un cuplu de pana la 630 Nm. Motorul se regaseste, in forma design-ului ingineresc M 156, sub capota unor modele, precum C 63 AMG, E 63 AMG, si S 63 AMG. Cum afirma inginerii AMG, baza unei livrari atat de agile a puterii este asigurata de tehnologia de transfer a cuplului, peluata din motorsport. De fapt, in ultimii 40 de ani, inginerii AMG s-au ghidat in permanenta de experienta in sporturile cu motor pentru crearea modelelor “civile”.

Mai mult ca atat, cel mai recent model care a preluat acest motor este SLS AMG. Aici insa motorul a obtinut o forma evoluata a design-ului ingineresc, numita M 159, care i-a permis motorului aspirat natural sa livreze o putere de 571 CP si un cuplu maxim de 650 Nm! Evolutia a cuprins o ranforsare puternica a pistoanelor cilindrilor si un arbore cotit mai usor. In rezultat motorul a devenit cu 3 kilograme mai usor, iar reducerea maselor inerte i-a si oferit reactii mai rapide si o agilitate sporita.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!