Prima pagină  »  Ştiri  »  Acesta este noul Audi A7 Sportback!
27 IULIE 2010, 05:19
1,950
0
Acesta este noul Audi A7 Sportback!
De Ilie Toma
0
Asta noapte, in Munich, a avut loc loc premiera mondiala a mult-asteptatului gran coupe al celor de la Audi – noul A7 Sportback. Cu o caroserie cu 5 usi si dimensiuni foarte generoase, acesta combina caracterul emotional al unui coupe, confortul si prestigiul unui sedan si practicismul avansat al unui break. Cu o constructie usoara si motoare V6 eficiente sub capota, cu tehnologii de siguranta si un sistem multimedia avansat, acesta isi propune sa redefineasca standardele in planul tehnologiei.

Audi tinteste spre o noua nisa de public cu noul model. Coupe-ul cu cinci usi ofera un confort deosebit pentru calatoriile pe distante lungi, insa nu uita nici de senzatiile sportive. Performantele ii sunt asigurate de o constructie usoara a caroseriei, cu aluminiul ca si cuvant-cheie, dar si de posibilitatea optiunii intre patru motoare eficiente, cu puteri cuprinse intre 204 CP si 300 CP.

Primul motor in gama, si unicul disponibil cu tractiune pe fata, este un turbodiesel V6 de 3.0 litri, care livreaza o putere de 204 CP si un cuplu de 400 Nm, disponibil intre 1250 rpm si 3500 rpm! Propulsorul va fi cuplat la o transimie automata multitronic, cu raport continuu variabil, si va indica un consum mediu de doar 5.3 litri/100 km. Aceasta motorizare nu va fi disponibila insa din momentul lansarii modelului pe piata, ea devenind prezenta ceva mai tarziu.

Acelasi motor 3.0 TDI mai este disponibil intr-o alta versiune de putere. De aceasta data vorbim de 245 CP si un cuplu de 500 Nm, intre 1400 rpm si 3250 rpm. Transmisia este deja una S-tronic in 7 rapoarte, iar tractiunea – integrala. Acceleratia de la 0 la 100 km/h ia doar 6.5 secunde, cu o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h, iar consumul mediu se cifreaza la doar 6.0 litri/100 km.

Sub capota lui A7 Sportback isi mai fac loc si doua propulsoare V6 pe benzina – unul de 2.8 litri FSI, aspirat natural, si un altul de 3.0 litri TFSI, turboaspirat. Primul ofera o putere de 204 CP si un cuplu de 280 Nm, in timp ce motorul turboaspirat livreaza 300 CP, si un cuplu de 440 Nm. Ambele motorizari vin cu transmisie integrala quattro si cutie de viteze S-tronic in 7 rapoarte. Cu motorizarea de top, Audi A7 Sportback are nevoie de doar 5.6 secunde pentru a atinge prima suta, ceea ce ii confera un comportament de sportcar adevarat.

Cu un ampatament de 2914 mm, noul Audi A7 Sportback ofera un confort comparabil cu cel al unui A8. Izolarea fonica este una de exceptie, chiar si la viteze mari de autostrada, iar vibratiile transmise in interior sunt aproape inexistente. Pe langa materialele de exceptie folosite in interior, se remarca si dotari de top, precum optiunea scaunelor cu functii de masaj pentru pasagerii fata. De asemenea, se poate opta si pentru lumini ambientale, care vin sa transforme interiorul lui A7 Sportback intr-o oaza de confort si liniste.

Sistemul MMI este similar celui de pe Audi A8, avand aceeasi posibilitate de recunoastere a scrisului uman, in timp ce, mai nou, informatiile esentiale ale acestuia sunt proiectate si pe parbriz. Cu un telefon cu conexiune Bluetooth, sistemul MMI poate accesa direct internetul. Acesta a fost dezvoltat in colaborare cu Google, astfel incat sistemul de navigare foloseste si interfata Google Earth pentru a indica traseele alese. De asemenea, sistemul ofera si conexiune wireless, iar pasagerii isi pot conecta astfel si laptopurile in timpul calatoriei.

Sistemul audio este unul pentru cunoscatorii sunetului cu adevarat rafinat. Vorbim de un Bang & Olufsen, cu o putere de 1300 W, transmisa in tocmai 15 difuzoare. Cu o izolare fonica de exceptie, care retine zgomotele exterioare departe de habitaclu si o o adevarata orchestra de difuzoare ale sistemului audio, in interior este asigurat un sunet cu adevarat exceptional.

Noul Audi A7 Sportback va avea un pret de pornire de 51,600 Euro pentru motorizarea de baza, iar primele exemplare vor ajunge in showroom-urile europene in aceasta toamna.

PiataAuto.md va ofera mai jos o ampla galerie foto a noului model.
GALERIE FOTO (35 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!