Prima pagină  »  Ştiri  »  Adio, "vechea" Micra!
19 IULIE 2010, 10:14
2,306
0
Adio, "vechea" Micra!
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
La 10 August 1992, la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie, iesea de pe linia de productie prima Micra, construita in Europa. Odata sfarsitul carierei generatiei actuale, productia europeana a lui Micra ia sfarsit, in timp ce noua generatie a si inceput deja a fi produsa in luna mai in regiunea Chennai din India.

Fara indoiala, Micra a fost un succes major de piata pentru Nissan, dar si pentru uzina din Sunderland, pentru care Micra a insemnat 40% din volumul total de productie, de cand activeaza uzina si pana astazi. Mai exact, aici au fost produse 2,368,704 unitati Micra din 1992 pana in prezent.

De ce a fost aleasa India drept locatie de asamblare pentru noua generatie Micra? Raspunsul se ascunde, evident, in dorinta producatorului de a-si minimiza costurile, insa, decizia este, totusi, una foarte controversata.

In primul rand, din cauza distantei mari din Europa pana in India, transportul motoarelor diesel asamblate pe teritoriul european catre locatia finala de asamblare a masinii mareste prea mult costul final al vehiculului si se pare ca noua generatie Micra nu va mai avea sub capota optiunea unei motorizari diesel. Si mai ciudata aceasta miscare, mai ales ca o mare parte din cumparatorii Micrei erau anume europeni, si foarte multi dintre ei au preferat sa opteze pentru motor diesel pana acum. Nici piata Indiei nu poate fi ignorata, insa, unde exista un potential enorm de crestere in anii imediat urmatori pentru segmentul compact.

Totusi, uzina din Sunderland nu ramane fara un inlocuitor, aici urmand a fi asamblat Nissan Juke, incepand cu luna august.

Primele exemplare a noii generatii Nissan Micra, constuite in India, urmeaza sa ajunga in showroom-urile europene in luna septembrie a acestui an.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!