Prima pagină  »  Ştiri  »  AVTOVAZ implineste 44 ani
23 IULIE 2010, 08:09
2,432
0
AVTOVAZ implineste 44 ani
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Uzina AVTOVAZ si-a celebrat zilele trecute cea de-a 44-a aniversare. Acum 44 de ani, era semnat ordinul cu privire la “constructia in Togliati a uzinei de masini”. In doar 3 ani de la semnarea ordinului primul automobil parasea portile uzinei, fiind vorba, desigur, de un VAZ 2101.

Anume cu acest model a inceput istoria producatorului rus, VAZ cumparand drepturile de productie de la Fiat, impreuna cu intreaga linie de productie. Astazi VAZ produce 15 versiuni, grupate in 5 modele principale.

Este interesant faptul ca AVTOVAZ, spre deosebire de multi alti producatori, are concentrate facilitati de productie metalurgica, de productie a plasticului, a elementelor de caroserie, precum si a marii majoritati a pieseleor, cota elementelor provenite de la furnizori externi fiind mult mai mica.

AVTOVAZ detine astazi o cota de piata de 30% in Rusia, angajand 71 000 oameni. Uzina se intinde pe un teren de peste 600 ha si trece in acest moment printr-un program de restructurare ampla, odata cu achizitia a 25% dintre actiuni de catre Renault. Primele informatii “scurse” de la producator afirma ca primul VAZ, bazat pe o platfroma Renault, ar urma sa apara in mai putin de doi ani, si va fi aproape identic cu Dacia Logan MCV, in timp ce, pana atunci, platforma Daciei Logan ar urma sa evolueze catre o noua generatie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!