Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW a prezentat primele date oficiale pentru Megacity Vehicle!
2 IULIE 2010, 16:58
1,540
0
BMW a prezentat primele date oficiale pentru Megacity Vehicle!
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
La sfarsitul anului 2007, BMW a lansat un program de dezvoltare a unui vehicul “individual” al viitorului. Programul purta numele de “Project i” si in cadrul lui au fost dezvoltate si automobilele electrice BMW Seria 1 ActiveE si MINI E. Totusi, inginerii BMW sunt foarte aproape de desavarsirea scopului principal al proiectului, acela de a crea un vehicul urban al viitorului, pe care BMW il va numi Megacity.

Astazi BMW a prezentat primele schite oficiale ale viitorului model. Datorita acestora, se poate intui silueta viitorului Megacity, lansarea pe piata a caruia ar urma sa aiba loc in 2013. Este un automobil revolutionar, pe care BMW mizeaza extrem de mult in strategia sa de viitor, iar unele zvonuri anuntau chiar si o intentie a grupului BMW de a crea o marca noua, cu numele Megacity, pentru revolutionarele vehicule individuale.

Cert este faptul ca, la acest moment, Megacity are forma unui monovolum, care ofera loc pentru patru pasageri. In constructia lui Megacity sunt folosite aproape integral doar material usoare, in special aluminiul si fibra de carbon. Scheletul caroseriei, precum si elementele exterioare ale acesteia, vor fi executate din fibra de carbon. Datorita folosofiei de reducere revolutionara a greutatii, numita LifeDrive, aplicate pentru Megacity, viitorul model va cantari cu 250-350 kg mai putin decat un automobil traditional de aceleasi dimensiuni.

Utilizarea fibrei de carbon pentru structura caroseriilor a indicat rezultate excelente in lumea sporturilor cu motor, atat in directia performantelor unui vehicul, cat si in directia protectiei pasive oferite. Conceptul LifeDrive, aplicat pentru Megacity, presupune o constructie formata din doua module distincte, separate orizontal. “Modulul tehnic” integreaza bateriile, sistemul de tractiune si zonele prevazute pentru deformare in cazul unui impact. Asa-numitul “Modulul de viata” reprezinta o celula cu un schelet dur, dar usor, executat din fibra de carbon, care va oferi o protectie revolutionara pasagerilor de la bord. Mai mult ca atat, acest tip nou de constructie deschide calea unor noi procese si metode de productie a automobilelor – mai simple, mai flexibile si mai eficiente ca si consum de energie.

La fel de interesanta este si partea motorizarii viitorului Megacity. BMW ramane fidel traditiilor sale ingineresti, dezvoltand cu forte proprii un motor electric pentru viitorul model, in loc sa opteze pentru achizitia lui de la o companie specializata, cum ar putea-o face multi alti producatori. Desi datele tehnice exacte ale viitorului model nu sunt deocamdata dezvaluite, inginerii BMW ne asigura ca acesta va fi unul fiabil, eficient, si mai ales, unul la fel de placut de condus si la fel de performant ca toate modelele traditionale bavareze!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!