Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW anunta noi versiuni si propulsoare in gama de modele
5 IULIE 2010, 11:12
1,251
0
BMW anunta noi versiuni si propulsoare in gama de modele
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Germanii de la BMW astazi ca incepand cu toamna acestui an, gama de modele va suferi o serie de modificari care presupun aparitia noilor unitati de propulsie pentru BMW Seria 5 Sedan si Turing, cat si aparitia tractiunii integrale xDrive pentru Seria 5 Sedan, Seria 5 Gran Turismo si Seria 7. Nu trebuie sa uitam si de schimbarile estetice pe care le va aduce pachetul sportiv M Sports Package Seriei 5 Sedan si Touring, sau Design Pure Impulse pentru roadsterul Z4.

La capitolul propulsoare noi, BMW anunta ca incepand cu Septembrie 2010, atat sedanul, cat si versiunea Seria 5 Touring vor fi disponibile cu un nou propulsor diesel, cel care va fi oferit odata cu versiunea 535d. Noul propulsor cu o capacitate cilindrica de 3.0 litri si sistem BMW TwinPower Turbo va dezvolta 300 CP si va livra nu mai putin de 600 Nm. Cuplat la cutia automata cu 8 rapoarte, versiunea 535d Sedan va accelera pana la 100 km/h in 5.7 secunde, si va avea posibilitatea de a atinge o viteza maxima de 250 km/h. Consumul mediu de motorina este de 6.1 litri la 100 km.

Cat priveste versiunea Touring, aceasta va beneficia de mai multe propulsoare noi, printre care si cel mai puternic diesel cu sase cilindri din lume oferit pe versiunea 535d Touring. La fel ca si in cazul sedanului, 535d Touring beneficiaza de aceleasi date dinamice, in timp ce consumul mediu este 6.3 l/10km. Gama noilor propulsoare diesel o va completa unitatea de 3.0 litri oferita pe versiunea 525d Touring. Cu o putere de 204 CP si 450 Nm, 525d Touring accelereaza pana la 100 km/h in 7.3 secunde, si consuma in mediu 6.3 l/100km.

Aditional, Seria 5 Touring va putea fi echipata si cu noul propulsor de 3.0 litri pe benzina, disponibil pe versiunea 528i Touring. Multumita injectiei directe, unitatea dezvolta 258 CP si 310 Nm, iar astfel, acceleratia dureaza 6.9 secunde, in timp ce consumul mediu este de 8.0 l/100km.

Cum toata lumea este in asteptarea noului BMW M5, iata ca BMW ne dezvaluie pachetul estetic exterior si interior M Sports Package oferit pentru versiunile Sedan si Touring BMW Seria 5. Elaborat de diviziunea BMW M, pachetul cuprinde componente adaptate suspensiei, aerodinamicii, exteriorului si interiorului fiecarui model in parte. In rezultat, suspensia M, pachetul aerodinamic si jantele de 18 inch cu spite duble contribuie ca ambele versiuni sa denote o aparenta ultra sportiva, cea din urma fiind ridicata la cote maxime cu ajutorul jantelor M de 19 inch si spoilerului spate, ambele oferite optional. Pachetul M Sports Package va fi prezentat simultan in Septembrie 2010 pentru ambele versiuni.

O alta noutate pentru Seria 5, este tractiunea integrala xDrive disponibila pentru versiunea sedan si Gran Turismo. In cazul sedanului, sistemul permanent de tractiune integrala cu puterea transferata in raport de 40:60 pe axul fata/spate, va fi oferita pe versiunea de top 550i xDrive. Astfel, multumita puterii imense de care dispune unitatea V8 pe benzina (407 CP), si tractiunii integrale xDrive, acceleratia pana la 100 km/h va dura doar 4.8 secunde, in timp ce consumul se va situa in jurul a 11 l/100km.

Aditional versiunilor xDrive deja existente in gama - 550i xDrive Gran Turismo si 530d xDrive Gran Turismo, BMW anunta ca va mai oferi sistemul de tractiune integrala si pe versiunile 535i xDrive Gran Turismo si 535d xDrive Gran Turismo. Impreuna cu tractiunea xDrive, cel mai puternic propulsor cu sase cilindri in linie din lume va accelera pana la 100 km/h in 6.3 secunde, pe cand consumul mediu se va situa in jurul a 9.3 l/100km. Cat priveste versiunea diesel 535d xDrive Gran Tursimo, aceasta va accelera pana la 100 km/h in 6.0 secunde, iar consumul de combustibil este de 7.1 l/100km.

La fel din Septembrie 2010, gama versiunilor BMW Seria 7 cu tractiune integrala se va mari cu inca una. In asa mod, aditional versiunii 750i xDrive deja existente, si BMW 740d xDrive acum va beneficia la randul sau de sistemul inteligent de traciune integrala, cel care este oferit pentru prima data impreuna cu un propulsor diesel pe Seria 7. Unitatea diesel cu sase cilindri in linie, dezvolta 306 CP si 600 Nm, iar in asa mod, limuzina accelereaza pana la 100 km/h in 6 secunde, in timp ce consumul mediu este de 7.0 litri la 100 km.

Valul schimbarilor va cuprinde si roadsterul BMW Z4, cel care incepand din toamna va putea fi comandat cu pachetul de echipare Design Pure Impulse, cel care vine sa sublinieze silueta sportiva intr-un mod si mai special. Design Pure Impulse cuprinde o combinatie de culori si materiale exclusive, care desigur pot fi alese direct de catre clientii BMW. Din lista materialelor exclusive, fac parte scaunele tapitate cu o combinatie dintre pielea alcantara si nappa, cat si insertiile din plastic negru de pe consola si usi.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!