Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW restaureaza un 3.0 CSi din 1972 pentru un client pasionat
21 IULIE 2010, 13:31
2,943
0
BMW restaureaza un 3.0 CSi din 1972 pentru un client pasionat
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Atelierul de personalizare al diviziunii BMW Classic Center, din cadrul producatorului german, a realizat cu succes prima restaurare completa a unui automobil clasic BMW. Este vorba de un BMW 3.0 CSi – un coupe de largi dimensiuni, produs in anul 1972, a carui proprietar si-a dorit mai degraba sa-l restaureze integral cu piese originale, decat sa-si achizitioneze un BMW nou-nout.

Posesorul BMW-ului restaurat si-a dorit si sa inlocuiasca transmisia manuala in patru rapoarte a masinii pe una automata, combinatie care in anii ’70 a fost incercata doar pe doua prototipuri ale acestui model. Astfel, cei de la BMW Classic Center au fost nevoiti sa caute adanc in arhivele ingineresti, pentru a realiza o schimbare autentica a modelului restaurat. Acesta a fost, in cee din urma, echipat cu o transmisie automata, preluata de la modelul 2.8 CS.

Reconditionarea masinii a necesitat luni de cercetari ale inginerilor si ore nenumarate de munca manuala. Maestrii de la BMW nu s-au limitat doar la reconditionarea ideala a caroseriei, ci au remediat cu piese originale si toate defectele tehnice si electrice. Nu a fost omis nici interiorul – automobilul restaurat beneficiaza acum de unul reconditionat asemeni momentului in care a iesit din uzina. Conform clasificarii gradului de restaurare a masinilor, realizarea celor de la BMW Classic Center se incadreaza in varful ierarhiei, in categoria A1.

Atelierul de personalizare din cadrul BMW Classic Center a luat nastere ca urmare a cererii mari a entuziastilor marcii bavareze, care isi doresc sa detina un model classic BMW, dar reconditionat la starea la care se afla cand stralucea in showroom pentru prima data. Fiind parte a grupului BMW, Classic Center are acces la toate detaliile ingineresti a oricarui model produs de BMW, dar si la reconceperea pieselor originale de schimb pentru oricare din aceste automobile.

In viitorul apropiat, proprietarii care isi vor inmana vehicule pentru restaurare completa catre BMW Classic Center, vor avea ocazia sa le primeasca inapoi in interiorul muzeului BMW , BMW Welt. O “livrare” ca acestea se vrea nu doar o experienta unica pentru posesor, dar si o simbioza intre trecutul si prezentul marcii bavareze.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!