Prima pagină  »  Ştiri  »  Bugatti prezinta cel mai rapid vehicul de serie din lume –
5 IULIE 2010, 14:18
1,563
0
Bugatti prezinta cel mai rapid vehicul de serie din lume – noul Veyron 16.4 Super Sport!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
In ultimele luni, in jurul companiei Bugatti circulau tot mai multe zvonuri potrivit carora constructorul ar lucra la un model mai puternic si mai rapid decat renumitul Veyron. Iata ca de curand, mai exact ieri, 4 Iulie, producatorul francez a prezentat noul Veyron 16.4 Super Sport intr-o maniera foarte originala, si anume prin stabilirea recordului mondial de viteza pentru un automobil de serie.

Locatia unde noul Bugatti Veyron 16.4 Super Sport avea sa stabileasca recordul, avea sa fie circuitul inchis al companiei Volkswagen din Ehra-Leissen, acolo unde, in prezenta reprezentantilor de la Agentia Germana de Inspectie Tehnica si reprezentantilor Guinness Book, noul Super Sport a reusit sa inregistreze o viteza medie de 431 km/h. Anume acest indice de viteza medie avea sa devina cel omologat de Guinness Book, chiar daca Veyron 16.4 Super Sport a reusit sa atinga in una din incercari si 434.2 km/h.

Pentru ca sa atinga aceasta viteza, Bugatti s-a vazut necesar sa aplice mai multe modificari considerabile Veyron-ului. In primul rand, propulsorul W16 de 8.0 litri a fost dotat cu patru intercoolere supra dimensionate, cat si cu turbine ce “sufla” aerul in propulsor cu o presiune crescuta. Prin urmare, puterea propulsorului a crescut pana la 1.200 CP, fata de 1.001 CP, iar cuplu maxim este de 1.500 Nm.

Suspensia a suferit la randul sau modificari, iar astfel, deoarece bolidul acum poate sa atinga o acceleratie laterala de 1.4 G, aceasta a fost dotata cu noi stabilizatoare ce au o arhitectura complexa preluata de la masinile de curse.

Pana si caroseria a suferit mici retusuri pentru a imbunatati coeficientul aerodinamic, in timp ce structura monococului din fibra de carbon ofera o rigiditate torsionala crescuta, si un grad inalt de siguranta pasiva, chiar si cu o greutate redusa.

Cat priveste datele dinamice, pentru a proteja pneurile, viteza maxima atinsa de Super Sport va fi limitata la 415 km/h, pe cand, primele 5 exemplare produse cunoscute cu numele World Record Edition se vor bucura de aceleasi setari de care dispune si exemplarul ce a stabilit recordul de viteza. Este importat sa mentionez ca exemplarele ce fac parte din editia World Record Edition au fost deja vandute chiar inainte ca productia acestora sa inceapa.

Asamblarea noului Veyron 16.4 Super Sport va incepe in toamna acestui an, iar prima aparitie publica va avea loc la Concursul de Eleganta Peable Beach, cel care se va desfasura luna viitoare in statul american California. Pretul pentru noul model nu a fost dezvaluit, insa potrivit unor surse neoficiale acesta va fi de 1.434.000 Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!