Prima pagină  »  Ştiri  »  Ferrari, amendat cu $100,000 pentru incalcarea regulilor in Formula1
26 IULIE 2010, 12:38
2,074
0
Ferrari, amendat cu $100,000 pentru incalcarea regulilor in Formula1
De Ilie Toma
0
In urma cursei de ieri din Hockenheim, din Grand Prix-ul German, si a rezultatelor discutabile in care Fernando Alonso si Felipe Massa au ocupat pozitia 1 si, respectiv 2, a podiumului, Ferrari a fost amendat cu $100,000 de catre FIA pentru incalcarea regulilor din Formula1.

In turul 49 al cursei din Hockenheim, Felipe Massa, care detinea pozitia de lider, s-a lasat intrecut de coechipierul sau de la Ferrari, Fernando Alonso, pentru a-i permite acestuia sa finiseze cursa primul. Acuzatiile asupra celor de la Ferrari sunt fondate pe baza mesajului transmis prin radio inainte de controversata depasire de catre inginerul de cursa a echipei in casca lui Felippe Massa: “Fernando este mai rapid decat tine. Poti confirma ca ai inteles mesajul?”.

Desi Ferrari s-a declarat nevinovat, mentionand ca “dorea, prin acest mesaj, doar sa il avertizeze pe Massa despre faptul ca Alonso se apropia rapid din spate, si sa evite un potential impact”, FIA a decis totusi ca Ferrari a incalcat Articolul 39.1 al Regulamentului, facandu-se vinovat de transmiterea ordinelor de echipa, care interfereaza rezultatul final al cursei.

Dupa aflarea deciziei, Ferrari a declarat ca nu va contesta amenda aplicata.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!