Prima pagină  »  Ştiri  »  Geely numeste un nou director la Volvo
19 IULIE 2010, 08:18
1,788
0
Geely numeste un nou director la Volvo
De Ilie Toma
0
Li Shufu, fondator si Presedinte al Consiliului de Directori Geely, va deveni si Presedinte al Consiliului de Directori al Volvo Cars, iar pozitia de Vice-Presedinte Volvo ii va reveni suedezului Hans-Olov Olsson. Schimbarea persoanelor-cheie din conducerea Volvo vine ca urmare a achizitiei Volvo de catre producatorul chinez.

Actualul Presedinte si Director Executiv al Volvo, Stephen Odell, revine la conducerea diviziei europene Ford, unde a activat si pana la preluarea conducerii Volvo. Lui Stephen Odell ii sunt atribuite meritele multor din realizarile marcii Ford pe continentul european din ultimul deceniu. Acum doi ani, cand Odell prelua conducerea Volvo, grupul Ford isi punea sperantele in revenirea marcii suedeze pe linie de profit, insa criza economica a zadarnicit eforturile celor de la Ford si i-a lasat lui Odell mult mai putin spatiu de manevra pentru a putea realiza scopurile pentru care a fost investit. Situatia a culminat cu acordul de vanzare a Volvo catre Zhejiang Geely Holding Group, proces care urmeaza sa fie incheiat pana la sfarsitul lui septembrie 2010.

Pe de alta parte, Li Shufu (in imagine) este cel care a avut o contributie determinanta in evolutia rapida a lui Geely. Prin coopotarea noii functii, Li Shufu declara ca vrea sa accentueze angajamentul sau personal fata de dezvoltarea Volvo in cadrul Geely, asigurandu-i marcii suedeze o trecere la o noua etapa de dezvoltare.

In perioada imediat urmatoare vor mai fi anuntati ocupantii functiilor de Director Executiv si Director Financiar in cadrul Volvo. Desi achizitionat de Geely, Volvo isi va pastra sediul central in Gothenburg, Suedia.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!