Prima pagină  »  Ştiri  »  Mai multa siguranta si atractivitate pentru Toyota Prius
16 IULIE 2010, 10:21
1,966
0
Mai multa siguranta si atractivitate pentru Toyota Prius
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Cel mai popular hibrid din lume, Toyota Prius, va benificia in scurt timp de un nou pachet de siguranta “Safety Pack” din care fac parte sistemele Pre-Crash Safety (PCS) si Adaptive Cruise Control (ACC). Pe langa sistemele PCS si ACC, in pachetul Safety Pack mai sunt inclusi senzorii de lumina, LED-urile pentru lumina de zi, oglinda retrovizoare anti-orbire, geamurile spate fumurii, si scaunele captusite cu piele.

Sistemul PCS lucreaza pe baza radarelor amplasate in partea frontala, cele care detecteaza o abatere de la cursul de drum si anunta conducatorul cu ajutorul semnalelor auditive si vizuale. In cazul in care conducatoru nu reactioneaza, sistemul aplica franele.

La randul sau, sistemul ACC utilizeaza aceleasi radare, si automat mentine viteza si distanta fata de automobilul din fata. Atunci cand vehiculul pe care il urmeaza incetineste, sistemul micsoreaza la randul sau viteza prin micsorarea puterii sau prin aplicarea automata a franelor. In cazul in care aceste actiuni nu sunt suficiente, sistemul atentioneaza conducatorul. Atunci cand totul revine la normal, Prius revine la viteza initiala.

Pentru intreg pachetul Safety Pack, Toyota va cere putin peste 3.500 Euro, pret care indreptateste multitudinea sistemelor incluse in pachet.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!