Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz dezvaluie varianta electrica a lui SLS AMG
5 IULIE 2010, 17:58
1,314
0
Mercedes-Benz dezvaluie varianta electrica a lui SLS AMG
De Constantin Mihalachi
1
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
Nu mai este pentru nimeni un secret ca industria automobilistica a ales deja energia electrica ca sursa de propulsie a automobilelor in viitor. Daca in prima etapa cei mai mari producatori de automobile ne prezentau versiuni electrice sau semi-electrice ale modelelor compacte din gama, iata ca acum, avem marea ocazie sa ne bucuram privirea cu versiunile electrice ale bolizilor cu sute de cai putere sub capota.

Primul constructor care a calcat pe aceasta cale a fost Audi cu al sau e-tron, model care nu era altceva decat versiunea electrica a lui R8, si care multumita celor patru electro-motoare dezvolta 313 CP si un cuplu imens de 4.500 Nm. Prin urmare electro-mobilul cu raza de rulare de 248 km, accelera pana la 100 km/h in 4.8 secunde, un rezultat extraordinar pentru un vehicul electric.

Iata ca astazi, i-a venit randul si lui Mercedes-Benz sa ne dezvaluie versiunea electrica pentru SLS AMG. Lansat cu numele SLS AMG E-CELL, noul bolid electric de culoare fluorescenta “AMG lumilectric magno”, la fel dispune de patru electro-motoare, fiecare din acestea fiind amplasate in imediata apropiere a rotilor. Electricitatea vine in electro-motoare de la bateria electrica Litiu-Ion cu capacitate de 480 kW, cea care este reincarcata odata cu aplicarea franelor, cat si de la priza conventionala de casa.

Chiar daca SLS AMG E-CELL nu va mai fi la fel de distractiv in viraje datorita tractiunii integrale fata de versiunea de serie cu tractiune pe spate, insa puterea de 392 kW (526 CP) si cuplul maxim de 880 Nm va avea totusi grija ca nivelul adrenalinei sa creasca la maxim pentru cei doua ocupanti. Acceleratia 0-100 km/h dureaza doar 4.0 secunde, un rezultat fabulos daca este sa ne gandim ca versiunea de serie cu propulsor V8 de 6.3 litri accelereaza in 3.8 secunde.

Mercedes-Benz declara ca prototipul face parte din proiectul “AMG Performance 2015” in urma caruia se doreste o reducere dramatica de combustibil si emisii pentru automobilele AMG pana in anul 2015. Interesant este si faptul ca compania ia in calcul si lansarea unei editii limitate de modele SLS AMG E-CELL, cine stie, poate in acelasi an producatorul german ne va bucura cu un asemenea model!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!