Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota Prius: 200,000 exemplare vandute in Europa
19 IULIE 2010, 10:01
1,950
0
Toyota Prius: 200,000 exemplare vandute in Europa
De Ilie Toma
0
Dupa 10 ani de cariera pe piata europeana, Prius celebreaza atingerea numarului de 200,000 de unitati vandute. Desi pentru a atinge cifra de 100,000 au trebuit sa treaca 8 ani de la lansarea pe piata batranului continent, in doar 2 ani ulteriori s-a reusit dublarea numarului de exemplare vandute.

In anul 1992, Toyota emitea primul document oficial prin care isi stabilea ca scop dezvoltarea de vehicule ecologice, iar in 1993 se anunta crearea comitetului G21, care avea sarcina sa dezvolte “automobile pentru secolul XXI”. In februarie 1994, comitetul reusea sa-si stabileasca, la prima sa intalnire, scopul de a crea un automobil care ar fi exceptional de ecologic, dar care ar oferi aceleasi avantaje practice ca si oricare alt automobil contemporan.

In 1997 aparea prima generatie Toyota Prius, comercializata timp de doi ani exclusiv pe teritoriul Japoniei, apoi, din 1999, in SUA, si din anul 2000 - in Europa. Aceasta avea un pret de vanzare de cca 17 mii USD, in timp ce costurile de productie erau estimate la cca 32 mii USD, ceea ce insemna o pierdere a Toyotei de 15 mii USD pentru fiecare Prius vandut.

Se pare, insa, ca gandirea strategica si tintirea pe lunga durata dau uneori rezultate mult mai bune decat o descurajare din cauza lipsei profitabilitatii pe moment. Astfel, Prius a ajuns astazi la cea de-a treia generatie, fiind cel mai bine vandut model hibrid din lume cu un numar de peste 1.6 milioane de unitati vandute in intreaga lume.

In Europa, cea mai importanta piata pentru Prius este cea a Marii Britanii. Dupa cum afirma reprezentantii Toyota, odata cu lansarea recenta a unui nou model hibrid – Auris HSD – numarul de vehicule hibride, comercializate de Toyota in Europa, va cunoaste o crestere si mai pronuntata.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!