Prima pagină  »  Ştiri  »  Infiniti lanseaza primul sau hibrid de serie la Paris: M35h
24 SEPTEMBRIE 2010, 15:15
2,483
0
Infiniti lanseaza primul sau hibrid de serie la Paris: M35h
De Ilie Toma
0
Primul model cu propulsie hibrida de la Infiniti isi va face debutul la Salonul Auto de la Paris. Sub capota lui Infiniti M35h se va regasi un propulsor V6 pe benzina, de 3.5 litri, si un altul electric, de 68 CP. Impreuna, acestea vor putea accelera masina de la 0 la 100 km/h in doar 5.9 secunde, Infiniti M35h devenind astfel si cel mai rapid model din gama europeana Infiniti.

Infiniti a creat noul model ghidandu-se de conceptul driver’s hybrid, modelul axanduse pe parametri excelenti de acceleratie si o tractiune pe spate gata sa ofere senzatii impecabile de condus.

Este deosebit de interesant faptul ca masina poate rula exclusiv pe baza propulsiei electrice la o viteza constanta de 80 km/h. Mai mult ca atat, propulsia exclusiv electrica poate fi utilizata pentru deplasare la viteze de pana la 140 km/h, insa consumul de energie va fi ceva mai mare in acest caz. In traficul aglomerat de oras, Infininit M35h poate rula pe baza propulsiei electrice pe o distanta de pana la 2 km. Testele producatorului au demonstrat ca intr-un regim normal de condus, cand masina va decide independent timpii de cuplare ale celor doua tipuri de propulsii, automobilul va rula doar cu ajutorul motorul electric aproximativ 50% din timp.

Propulsorul V6 livreaza o putere de 306 CP si un cuplu de 500 Nm, la care se mai adauga alti 270 Nm ai motorului electric. Tocmai aceasta suma de 770 Nm ii si asigura lui Infiniti M35h performante dinamice demne de invidiat. Sistemul hibrid al modelului poarta denumirea de Infiniti Direct Response Hybrid si se anunat a fi unul destul de interesant, functionand dupa principiul un motor – doua ambreiaje.

Motorul electric ia locul unui convertor de cuplu obisnuit, pozitionat intre motorul V6 si transmisie. Infiniti anunta cu mandrie ca reuseste astfel sa transmita cuplul direct rotilor din spate, fara a antrena prea multe mecanisme, care i-ar reduce din eficienta. Totusi, o amplasare similara a motorului electric poate fi gasita si pe versiunile hibrid ale lui Mercedes-Benz S-Class si BMW Seria 7. Totusi, pe Infiniti, la cuplarea motorului electric cu cel V6 exista un ambreiaj, iar dupa acesta, in conexiunea cu transmisia, un al doilea ambreiaj – de unde si principiul enuntat mai sus. Asftel, printr-o actiune mecanica a ambreiajului motorul V6 este total decuplat de la sistemul de propulsie, nefiind necesara punerea in functiune a vreunei parti mobile ale acestuia, fapt care reduce cu mult fortele totale de frecare.

Noul Infiniti M35h va ajunge in showroom-urile europene in primavara anului 2011.
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!