Prima pagină  »  Ştiri  »  PARIS LIVE: Audi e-tron Spyder
30 SEPTEMBRIE 2010, 13:34
2,502
0
PARIS LIVE: Audi e-tron Spyder
De Ilie Toma
0
Audi aduce la Salonul Auto de la Paris o premiera neanuntata, dar de o mare rezonanta. Dupa ce anul trecut a adus primul e-tron, un vehicul cu propulsie electrica, bazat pe Audi R8, iar apoi la Geneva si-a facut aparitia o versiune evoluata, mai compacta a lui e-tron, Audi aduce acum la Paris si versiunea decapotabila a conceptului sau electric, fapt care pare sa-l apropie tot mai mult de un eventual model de productie.

Insa, in cazul lui e-tron Spyder nu mai vorbim doar de propulsie electrica. Aici si-a facut loc un propulsor turbodiesel, combinat cu doua motoare electrice. Performanta obtinuta este demna de respect: 4.4 secunde pana la prima suta, si o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h.

Aceste cifre sunt posibile in primul rand datorita cuplului total impresionant de mare de care dispune modelul: 650 Nm de la motorul TDI si 352 Nm de la cele doua motoare electrice.

Audi e-tron Spyder are o si greutate de doar 1450 kg, aceasta fiind distribuita aproape perfect in raport de 50:50 pe cele doua axe. In rezultat, masa redusa si formula motorului diesel in combinatie cu doua motoare electrice, i-au imprimat lui Audi e-tron Spyder un consum record de mic, de aproximativ 2.2 litri/100 km in regim mixt!

Va prezentam primele imagini cu noua lansare Audi, de la prezentarea sa de aici, de la Salonul Auto de la Paris. Acesta a fost prezentat alaturi de Audi Quattro concept, o alta premiera neanuntata de mare importanta din gama Audi, despre care vom anunta detalii in stirea urmatoare.
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!