Prima pagină  »  Ştiri  »  PiataAuto.md a pornit catre Paris
25 SEPTEMBRIE 2010, 23:34
2,638
0
PiataAuto.md a pornit catre Paris
De Redactia PiataAuto.md
0
Acum cateva minute, am urcat la bordul automobilului nostru redactional si am pornit catre Salonul Auto de la Paris. Si deoarece avem onoarea sa desfasuram un parteneriat in acest proiect cu Rompetrol Moldova, am avut si ocazia sa facem un prim plin de combustibil la statia Rompetrol, situata la iesirea din Chisinau spre traseul Chisinau-Leuseni.

Pe durata traseului nostru, distanta totala a caruia o estimam in jurul a 6800 km, vom avea ocazia sa alimentam la mai multe statii din reteaua Rompetrol, din Moldova, Romania si chiar Franta. Odata cu plinul facut in Chisinau, am resetat toate afisajele calculatorului de bord – odometrul calatoriei a fost dat la 0 km, consumul a fost si el resetat, atat cel de benzina, cat si cel de gaz natural comprimat (amintim ca automobilul nostru redactional poate fi propulsat atat pe benzina, cat si pe gaz natural).

La statia Rompetrol, in rezervorul nostru, pe langa cantitatea deja existenta, au incaput alti 42 litri de benzina EFIX Rompetrol. Benzina EFIX contine un aditiv care protejeaza in timp motorul impotriva depunerilor. In total, capacitatea rezervorului de benzina a lui Mercedes-Benz B-Class B170 NGT BlueEFFICIENCY constituie 54 litri. Am alimentat tot astazi seara, anterior, si cu un rezervor de gaz natural comprimat, care ne va ajunge pentru circa 300 kilometri de traseu. Propulsia pe gaz natural este cu mult mai ieftina si o vom folosi acolo unde nu exista statii de alimentare cu gaz, iar combustibilul este mai scump: pe teritoriul Ungariei. Moldova si Romania o vom parcurge propulsati de benzina Rompetrol Moldova si Rompetrol Romania. Din Austria si Germania, ne vom bucura de disponibilitatea mult mai larga a gazului natural comprimat, unde un plin complet, de la gol, ne costa circa 12-13 euro, si ne ajunge pentru a parcurge peste 300 km.

Vom monitoriza astfel consumul pe diferite trasee de la trasee interurbane, apoi montane, pana la autostrazi pe care se circula cu viteze ceva mai ridicate – de 120-130 km/h.

Sistem de navigare

Mercedes-Benz B-Class, la bordul caruia calatorim, nu este dotat cu un sistem de navigare, desi acesta poate fi disponibil in calitate de dotare optionala pe acest model. Totusi, de aceasta data ne-am pregatit din timp si am achizitionat un sistem de navigare independent (GARMIN), care, pe langa faptul ca ne va ajuta sa ne orientam mult mai eficient pe toata durata traseului, mai dispune si de o functie, prin care iti setezi combustibilul automobilului tau, iar acesta iti ofera sfaturi pretioase pentru a-l alimenta cat mai mult cu gaz natural comprimat, in cazul nostru. Folosirea unui sistem de navigare independent este o experienta noua si pentru noi, mai ales pe o astfel de distanta, si vom relata ulterior si experienta vizavi de acest aspect.

Deci, putem spera la o eficientizare si mai mare a costurilor de consum, daca vom fi anuntati din timp despre distantele pana la urmatoarele statii de alimentare, care ofera si gaz natural comprimat.

Sa pornim!

In momentul in care facem aceasta transmisie, avem plinul facut, si suntem gata sa iesim din arealul Chisinaului, spre traseul Chisinau-Leuseni. Vom reveni cu noi transmiteri LIVE, inclusiv stiri, de indata ce vom avea conditii tehnice pentru a le realiza.

Fiti alaturi de noi, marele eveniment al lumii auto incepe!

PiataAuto.md isi exprima recunostinta pentru suportul partenerului General al proiectului, Rompetrol Moldova!
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!