Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW revine in DTM!
18 OCTOMBRIE 2010, 08:19
1,922
0
BMW revine in DTM!
De Ilie Toma
0
Revenirea BMW in DTM, incepand cu 2012, este o realitate: informatia a fost confirmata oficial de producatorul german. In luna aprilie a acestui an, aparusera primele informatii despre o posibila intentie de revenire a bavarezilor in cursele DTM, dupa parasirea lor in 1994, insa consiliului de directori ai BMW a luat decizia, asteptata cu ardoare de fanii BMW, abia acum.

DTM, sau Deutsche Tourenwagen Meisterschaft (Campionatul Autoturismelor Germane) este o cursa in care participa modele aflate in productie de serie, dar cu modificari multiple si adaptari care fac posibila participarea lor intr-o cursa de performanta. In anii ’80 (in special anii 1984, 1987 si 1989), iar mai apoi si ’90, BMW a fost unul din participantii care au excelat in cursele DTM. Pe la mijlocul anilor ’90 insa, mai multi producatori au renuntat sa isi continue participarea, din cauza costurilor prea mari, in 1996 cursele DTM fiind total suspendate. Acestea au revenit abia dupa patru ani, in 2000, cu o forma reconceputa, pe care o pastreaza pana astazi.

Intentia celor de la BMW este de a-l folosit pe BMW M3 drept model de baza pentru participarea in DTM, acesta fiind unul din modelele care a si reusit sa obtina un palmares important la diverse curse. Ultimul succes rasunator pentru M3 a fost adus de versiunea M3 GT2, care a castigat in acest an cursa de anduranta de 24 ore pe Nurburgring.

Dupa cum afirma reprezentantii consiliului de directori al BMW, decizia de a reveni in DTM face parte dintr-un proces de restructurare a activitatilor in sporturile cu motor ale companiei. “Dand preferinta curselor in care participa modele regasite si in gama noastra de serie, dar evident modificate pentru curse, BMW revine la radacinile sale. Circuitul sportiv este platforma ideala de a scoate in evidenta caracteristicile sportive impresionante ale modelelor BMW in raport cu concurentii sai, iar DTM este scena perfecta pentru asta”.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!