Prima pagină  »  Ştiri  »  PARIS 2010: Jaguar CX-75, un supercar electric cu tractiune integrala
4 OCTOMBRIE 2010, 10:21
1,847
0
PARIS 2010: Jaguar CX-75, un supercar electric cu tractiune integrala
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Jaguar a impresionat publicul la Salonul Auto de la Paris prin prezentarea conceptului unui adevarat supercar, cu performante demne de invidiat, dar si cu o eficienta incredibila.

Modelul vine sa celebreze si 75 de ani de istorie Jaguar, indicand si noi directii de design pentru marca britanica. Totusi, Jaguar CX-75 poate atinge si 330 km/h, atingand prima suta de kilometri la ora in doar 3.4 secunde. Performantele ii sunt asigurate de patru motoare electrice a cate 195 CP, instalate in fiecare din roti, care insumeaza impreuna o putere de 780 CP. Cuplul maxim este si mai impresionant, situandu-se la o valoare totala de 1600 Nm.

Conceptul aduce si ultimele realizari ale ingineriei britanice: microturbinele, care functioneaza pe baza de benzina si pot produce electricitate pentru incarcarea bateriilor conceptului. Jaguar CX-75 poate rula exclusiv pe baza propulsiei electrice 110 km (existand posibilitatea de a fi incarcat de la prize electrice standard), dupa care mictoturbinele se includ pentru a genera energie. In timpul functionarii acestora, emisiile de CO2 ale supercar-ului sunt de doar 29 g/km, iar pe baza celor 60 de litri de combustibil CX-75 isi asigura o autonomie teoretica de peste 900 km.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!