Prima pagină  »  Ştiri  »  PARIS 2010: Lamborghini Sesto Elemento – usor si plin de fibra
4 OCTOMBRIE 2010, 09:01
2,045
0
PARIS 2010: Lamborghini Sesto Elemento – usor si plin de fibra de carbon
De Ilie Toma
0
Cu doar cateva zile inaintea Salonului Auto de la Paris, Lamborghini anuntase o ofensiva in directia fibrei de carbon. Intr-o lume a supercar-urilor care pot atinge de mult timp bariera de 300 km/h, cheia succesului nu mai este viteza maxima, ci manevrabilitatea si acceleratia, care ar putea fi atinse cu aceeasi putere, dar cu o greutate mai mica.

La Salonul Auto de la Paris, Lamborghini a demonstrat cat de serioase ii sunt intentiile, debutand cu un concept fascinant – Sesto Elemento (Al Saselea Element), greutatea proprie a caruia este de doar 999 kg, datorita constructiei ce foloseste din plin fibra de carbon.

In acest “numar” de kilograme se include si un admirabil propulsor V10, de 570 CP, si un sistem de tractiune integrala. Si se pare ca greutatea redusa poate aduce performante cu adevarat incredibile: Lamborhini Sesto Elemento are nevoie de doar 2.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h!

Nici numele noii lansari nu este intamplator, acesta fiind luat din tabelul elementelor chimice, unde Carbonul este considerat a fi al 6-lea element.

Lamborghini anunta de asemenea ca a dezvoltat intregul proces tehnologic, care ii va permite sa aplice in masa fibra de carbon pentru viitoarele modele din gama sa, referindu-se aici la adaptari tehnologice inca de la faza de proiectare a automobilelor. De asemenea, Lamborghini nu se fereste sa recunoasca transferul important de tehnologie si experienta in tehnologiile constructiilor usoare pe care l-a primit de la Audi, in calitate de subsidiara 100% a Audi AG.

Desi modelul prezentat are rolul de demonstratie tehnologica, putem spune cu desavarsire ca Lamborghini a luat-o pe o cale plina de fascinatie, care va naste in viitorul apropiat modele incredibil de performante.
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!