Prima pagină  »  Ştiri  »  Saab dezvaluie noul crossover 9-4X
29 OCTOMBRIE 2010, 11:07
2,331
0
Saab dezvaluie noul crossover 9-4X
De Ilie Toma
1
Un pas deosebit de important in renasterea Saab are loc acum, marca facandu-si debutul pe piata crescanda a crossover-elor cu un model absolut nou, inspirat din conceptul Aero X. Saab 9-4X aduce si un sistem inteligent de tractiune integrala, precum si un sasiu adaptiv, pe nume DriveSense.

Noul model Saab va oferi posibilitatea alegerii intre doua motorizari. Prima este reprezentata de un propulsor V6 de 3.0 litri, aspirat natural, echipat cu injectie directa si timpi variabili de deschidere a valvelor, care livreaza 265 CP. Acesta va accelera noul model in 9.0 secunde de la 0 la 100 km/h. Versiunea de top va fi echipata cu propulsor turboaspirat V6, de 2.8 litri, care va produce 300 CP si 400 Nm, si va propulsa modelul in 8.3 secunde pana la prima suta. Ambele motoare vor fi cuplate la transmisii automate in 6 rapoarte.

Sistemul de tractiune integrala variaza continuu nivelul cuplului distribuit intre cele doua axe, cu un maxim de 50% transferat spre puntea spate. Distributia intre rotile spate se face printr-un diferential controlat electronic eLSD. Sistemul de tractiune integrala este astfel inca o mostentire a tehnologiilor GM, cu care Saab va mai opera o perioada mare de timp, acest sistem putand fi regasit si pe noua Insignia 4x4, unde este de asemenea calificat drept unul eficient si logic.

Chiar daca aduce un design proaspat, in stil scandinav, noul model Saab ramane fidel anumitor elemente traditionale ale marcii, cum ar fi, spre exemplu, conceperea pozitiei de la volan in stilul cockpit-ului de avion. Consola centrala pare o continuitate a zonei ceasurilor de bord, tronand in jurul celui de la volan.

Vanzarile lui Saab 9-4X vor incepe in mai 2011 pe piata SUA si in august 2011 in Europa.
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!