Prima pagină  »  Ştiri  »  Сupa BEMOL Motocross 2010
29 OCTOMBRIE 2010, 09:42
2,404
0
Сupa BEMOL Motocross 2010
De BEMOL
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
După cum a fost planificat, în zilele 23-24 octombrie, oraşul Hânceşti a fost gazda unor curse extreme – eveniment sportiv petrecut în zgomote de motoare şi cu emoţii intense. La acest eveniment au participant 35 de concurenţi din nouă ţări: Germania, Olanda, Italia, România, Ucraina, Lituania, Belarus, Rusia şi Republica Moldova. Toţi participanţii au venit hotărâţi să cucerească titlul de campion în categoria respectivă. Turul de calificare a avut loc sâmbătă, 23 octombrie, conform următoarelor categorii: 125-250cc, 250cc-Open, Veterani şi Amatori, iar duminică, 24 octombrie, concurenţii au participat la competiţia finală a Cupei BEMOL de Motocross 2010.

Mulţi dintre sportivi au participat pentru a doua oară, aducând cu sine şi prietenii, deoarece au rămas foarte satisfăcuţi de organizarea primei Cupe BEMOL de Motocross 2009. „Vin deja a doua oară aici la Hânceşti la această competiţie, păcat că nu a fost inclusă şi categoria 65cc, deşi nu este atât de importantă; echipa noastră este foarte mulţumită de organizarea acestei competiţii. Totul a fost extraordinar şi fără accidentări”, a menţionat Oleg Skripnikov din Ucraina. Sportivii care au participat la competiţie pentru prima oară au „descoperit” pentru sine Republica Moldova. „Nu cunoşteam nimic despre Republica Moldova până acum, acum însă cunosc această ţară şi îmi pare bine! Voi reveni aici şi la anul viitor”, a mărturisit Hannes Volber, participant din Germania.

În privinţa pregătirii tehnice, Nicolae Cociu, membrul Federaţiei de Motociclism din Republica Moldova, tatăl şi antrenorul lui Mihai Cociu, a pregătit o pistă de curse excelentă ce corespunde celor mai înalte standarde internaţionale. „Fiul meu Mihai a participat anul acesta la Campionatul Europei la Motocross care s-a desfăşurat în 9 etape, fiecare din acestea fiind organizată într-o ţară europeană diferită. Am văzut multe modele de piste bune de curse pentru motocross şi am depus toate eforturile posibile pentru a pregăti una asemănătoare aici la Hânceşti care să fie pe potriva pistelor din Europa. Acesta este un fapt împlinit şi sportivii pot confirma acest lucru. La fel, referitor la sisteme de arbitrare, am invitat arbitri din Ucraina care au adus cu ei un sistem electronic de arbitrare ce permite de a efectua o monitorizare exactă a perioadelor şi etapelor participanţilor, precum şi difuzarea în direct a informaţiei pe Internet”, a menţionat Nicolae Cociu. Acest sistem este utilizat în Republica Moldova pentru a doua oară, fiind aplicat anterior la Cupa BEMOL de Motocross 2009.

Competiţia a fost una aprigă şi intensă, iar câştigătorii şi-au meritat pe deplin victoriile. „A fost foarte greu de concurat, nivelul de pregătire al şoferilor a fost foarte înalt şi anume din această cauză competiţia a fost interesantă”, a afirmat Alexandr Pashchinskii, şofer din Ucraina. Spectatorii veniţi la competiţie, în număr de circa 10,000, au fost de aceeaşi părere. Unii au menţionat că nu au mai văzut până acum ceva asemănător cu evenimentul în cauză, alţii au remarcat o îmbunătăţire comparativ cu anul trecut, iar alţii au fost surprinşi de nivelul excelent al organizării, de competiţia acerbă, remarcând importanţa evenimentului pentru or. Hânceşti şi pentru republică. La eveniment au mai fost prezenţi şi reprezentanţii guvernului, diplomaţi, oameni de afacere din diferite domenii de activitate, precum şi parteneri şi clienţi ai companiei BEMOL. „ Cupa BEMOL de Motocross 2010 a fost una de succes. Am avut o competiţie extraordinară pe o pistă superbă. Luând în consideraţie reacţiile excelente pe care le-am primit din partea spectatorilor, sunt convins că evenimentul Cupei BEMOL va continua să fie în Republica Moldova primul eveniment de motosport”, a menţionat Thomas Moser, Directorul General al companiei BEMOL
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!