Prima pagină  »  Ştiri  »  Acesta este Toyota RAV4 Electric!
18 NOIEMBRIE 2010, 15:15
1,949
0
Acesta este Toyota RAV4 Electric!
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Salonul Auto de la Los Angeles a adapostit o premiera deosebit de interesanta din partea celor de la Toyota: versiunea electrica lui Toyota RAV4. Initial, vor fi construite 35 de unitati ale acestui model, pentru a trece printr-un program de testare in conditii reale, urmand ca in 2012 pe piata sa apara modelul definitivat tehnologic, produs in serie.

Modelul a fost dezvoltat de inginerii japonezi, in colaborare cu cei de la Tesla, renumiti pentru curajul lor de a lansa primul roadster electric de serie, cu o autonomie de cateva sute de kilometri. Acest parteneriat le-a permis inginerilor Toyota sa reduca substantial timpul de dezvoltare al modelului, utilizandu-se tehnologia bateriilor lithium-ion existenta la Tesla si reusind sa-i confere noului model electric o autonomie de 160 km. Toyota nu a uitat sa impuna celor de la Tesla standarde dure de calitate, pentru a se asigura fiabilitatea dorita a intregului sistem de propulsie.

Echipa de ingineri, implicata in dezvoltarea acestui proiect a avut ca prim scop crearea unui model electric care ar oferi senzatii de condus cat mai apropiate de cele ale unui RAV4 cu propulsie traditionale, aici incluzandu-se caracteristici precum acceleratia, manevrabilitatea, confortul suspensiei, etc. Toate aceste caracteristici sunt grav afectate in cazul unor baterii care cantaresc prea mult, iar inginerii au urmarit sa mentina la un nivel cat mai moderat sporirea numarului de kilograme. Astfel, RAV4 electric este cu doar 90 kg mai greu decat un RAV4 cu un motor V6 traditional, desi acceleratia de la 0 la 100 km/h va lua un timp aproape egal.

In 2012 Toyota planifica lansarea modelului de productie a lui RAV4 electric, acesta urmand a fi disponibil pe majoritatea pietelor majore.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!