Prima pagină  »  Ştiri  »  Kia Kee – un viitor model accesibil, cu tractiune pe spate?
23 NOIEMBRIE 2010, 07:58
1,861
0
Kia Kee – un viitor model accesibil, cu tractiune pe spate?
De Kia Motors Moldova
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Modele cu adevarat accesibile, dar dotate cu tractiune pe spate, sunt extrem de rare astazi in oferta producatorilor. Iar coreenii de la Kia fac un anunt de senzatie, declarand ca pregatesc lansarea primului roadster sport din istoria marcii, care va fi accesibil, si va dispune de tractiune pe puntea fata, fapt care il transforma intr-un concurent direct pentru Mazda MX-5.

Si Kia nu face o taina din intentia sa de a-i oferi lui MX-5 un adversar redutabil, or MX-5 este cel mai vandut roadster din toate timpurile. Conform datelor preliminare, viitorul roadster Kia va fi construit pe baza conceptului Kee, prezentat publicului pentru prima data la Salonul Auto de la Frankfurt din 2007.

Teoretic vorbind, lucrurile sunt cat se poate de posibile, modelul avand toate sansele sa primeasca platforma lui Hyundai Genesis Coupe, un alt model din cadrul grupului, dotat cu tractiune pe puntea spate. Daca Genesis Coupe este in mare parte orientat spre performanta, avand sub capota si un motor de 3.8 litri V6, atunci viitorul roadster Kia va adaposti sub capota sa motoare de 4 cilindri, care vor oferi o performanta buna, dar mai “accesibila”. Dupa cum afirma chiar oficialii Kia, “viitorul model nu trebuie sa fie nici ultra-rapid, si nici ultra-puternic, ci mai degraba compact, accesibil si foarte placut in condus – adica un automobil sport adevarat”.

Dealer oficial Kia in Republica Moldova:
''Alvim Auto''
Showroom Kia: bd. Decebal, 139, Chisinau
Telefon: 888-181
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!